Update articol:

Statista prezintă ţările care nu au raportat niciun caz de Covid-19

În mod surprinzător, există încă unele țări care nu au raportat niciun caz de Covid-19.

Cu toate acestea, după cum remarcă Niall McCarthy de la Statista, cei doi cei mai dubioși candidați sunt cu siguranță Turkmenistanul și Coreea de Nord, statele autoritare care încă neagă că pandemia s-a răspândit în interiorul granițelor lor. Unii observatori susţin că, aproape sigur, ambele țări au experimentat cazuri de Covid-19.

În Turkmenistan, au existat informaţii despre persoane care au avut simptome ale coronavirusului și au murit, în timp ce guvernul a rămas tăcut. În Coreea de Nord, a existat un caz suspect în orașul de frontieră Kaesong care l-a determinat pe Kim Jong-Un să impună blocarea regiunii timp de trei săptămâni. Mass-media de stat nu a comentat niciodată rezultatul.

În aprilie, lipsa aparițiilor publice ale lui Kim Jong-Un a dus la zvonuri că o anumită formă de criză, posibil Covid-19, a cuprins într-adevăr țara. Ulterior, el a reapărut la deschiderea unei fabrici de îngrășăminte, viu și aparent bine, după o absență de 20 de zile. În timp ce experții contestă declaraţia Coreei de Nord conform căreia nu au existat cazuri de Covid 19, este foarte posibil ca izolarea sa de restul lumii să funcționeze acum în favoarea sa. Țara a fost, de asemenea, una dintre primele care și-a închis frontierele ca răspuns la amenințarea coronavirusului, poate că acțiunile timpurii s-au dovedit eficiente în limitarea răspândirii bolii.

Excluzând cenzura și caracterul secret al regimurilor din Coreea de Nord și Turkmenistan, alte opt țări nu au raportat niciun caz de Covid-19.

Toate acestea sunt națiuni insulare situate în Pacificul de Sud: Palau, Micronezia, Kiribati, Tuvalu, Samoa și Tonga.

Din nou, aceste ţări demonstrează că izolarea este cea mai bună apărare împotriva pandemiei. Dar acestea suferă din cauza Covid, întrucât turismul este extrem de important în regiune, iar hotelurile și plajele sunt goale.

Vanuatu a raportat primul său caz de Covid-19, împreună cu cazurile din Fiji și Insulele Solomon, ceea ce arată că pandemia globală se apropie din ce în ce mai mult de puținele țări care au scăpat până acum.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021