Update articol:
DE ZIUA UNIRII, MOLDOVENII AU STRIGAT ÎN FAŢA GUVERNANŢILOR: „Vrem autostradă / Și eu”, ”Ne-am săturat de scuze”, „Nu vrem metri, vrem kilometri” sau ”Ne-am săturat de voi”

Ştefan Mandachi, suceveanul care a construit primul metru de autostradă din Moldova: Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii; Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că, după 162 ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859

Foto Facebook Foto Facebook

Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a anunțat un nou protest pe 24 ianuarie, de Mica Unire. Mandachi a transmis că așteaptă la protest pe oricine dorește autostradă. 

Acum câteva zile,  Ștefan Mandachi a scris pe Facebook:  “Pe 24 ianuarie 2020, de Mica Unire, voi fi la datorie. Cum unde? La 1 Metru de Autostradă (Suceava, Cumpărătura). Ora? Parcă n-ați ști… Deja e clasică: ora 15:00. De ce merg acolo? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăți cu privire la autostrada de la noi și m-a pus pe silent. Poate își imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt și nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României).

Ora 15:00 la Primul metru de autostradă din Moldova! N-aveți nicio scuză să stați acasă. Vă văd de aici :)))

Publicată de Stefan Mandachi pe Vineri, 24 ianuarie 2020

 

Probabil că de la București nu se vede suficient de clar borna ”kilometrică” de la metrul de autostradă, așa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUȚ MAI VIZIBILĂ. 

(…) Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859… Și mai am o curiozitate personală: dacă mai există muritori care încă vor autostradă?! Dacă da, le strâng mâna, facem o poză și plecăm acasă. Atâta, câteva minute, nimic mai mult”.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la protestul organizat de Ștefan Mandachi de Ziua Unirii, la primul metru de autostradă din Moldova, spunând că „este un protest interesant”. Iohannis a spus la Iași că i se pare „foarte trist” că Moldova a rămas „puțin în urmă” și din acest motiv a venit împreună cu premierul și cu mai mulți membri din Guvern: „Să arătăm solidaritatea și preocuparea noastră și vom rezolva o mare parte din probleme”.

Întrebat despre protestul organizat în Suceava de Ștefan Mandachi, Iohannis a spus: „Este un protest interesant, se atrage atenția asupra nevoii de autostrăzi. Și noi vrem același lucru”.

În timpul discursului de azi al preşedintelui Iohannis şi al premierului Ludovic Orban, oamenii prezenți au strigat: „Vrem autostradă / Și eu”, ”Ne-am săturat de scuze”, „Nu vrem metri, vrem kilometri” sau ”Ne-am săturat de voi”.

 
Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, consideră că huiduielile publicului din timpul alocuţiunii sale cu prilejul Zilei Principatelor Române de la Iaşi au creat “o atmosferă mai colorată”.

El a declarat că în publicul din Piaţa Unirii din Iaşi au existat şi “agitatori”, unii dintre aceştia fiind membri ai unor galerii de echipe de fotbal.

“Să ştiţi că ne aşteptam. Au fost două grupuri acolo, unul dintre ei cu agitatori, inclusiv din galerii de fotbal. Asta e! E o atmosferă mai colorată”, a afirmat Orban.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus că manifestările ostile de la Iaşi arată că “în România avem o democraţie vie”.

“Sunt foarte bucuros că în România avem o democraţie vie, care se manifestă şi într-o zi aşa frumoasă, cum este astăzi. Nu ne-am supărat absolut deloc. Fiecare român are dreptul la opinia lui şi cred că în ansamblu lucrurile merg şi aici, pentru Iaşi, din ce în ce mai bine”, a spus Iohannis. 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative