Update articol:
The Power Table - Cum arată rezultatele pe T2 2020

Ștefan Musgociu, BVB: Un număr record de emitenți se pregătesc să vină pe piața de la București

Deși ne-am fi așteptat ca, în perioada complicată pe care o traversăm, planurile de listare ale companiilor să fie puse în așteptare, în mod surprinzător, un număr record de emitenți se pregătesc să vină pe piața de la București, a spus Ștefan Musgociu – Specialist Business Development și Marketing la Bursa de Valori București, în cadrul evenimentului The Power Table – Cum arată rezultatele pe T2 2020, organizat de BVBescu.ro.

Ștefan Musgociu precizează: “Este vorba despre 8 companii, unele le știți, la altele probabil mulți sunteți deja clienți. Majoritatea sunt pentru sistemul multilateral de tranzacționare. Avem Agroland, care au venit, inițial, cu obligațiuni și urmează ca spre finalul anului să facă o majorare de capital și, probabil, la începutul anului viitor să vedem și listarea efectivă.
Pe Holde Agri Invest toată lumea care a subscris îi așteaptă, inclusiv cei care nu au apucat încă să subscrie în cele 2 runde de finanțare.
O altă companie interesantă este 2Performant care, cel puțin în Europa, nu cred că există ceva similar. Ei se ocupă de marketing afiliat și influencer marketing și spuneau, la un moment dat, că ceea ce fac ei este tot un fel de Bursă. Doar că, dacă pe Piața de capital se tranzacționează acțiuni și obligațiuni, la ei se tranzacționează publicitate, între influenceri și ceilalți oameni de marketing și companii.
Mai avem câteva companii pe care, probabil, le știți. Laptaria cu Caimac este una dintre ele. Sectorul de tehnologie este interesat de Bursă, SafeTech, 2Performant sunt 2 nume care au ieșit deja în față. Vom avea și Nemo Express, companie de curierat, Cellini, să vedem cât de repede vor face pasul să listeze obligațiunile și Mam Bricolaj, despre care am văzut că investitorii au fost foarte interesați”

Marți, 1 septembrie 2020, la a 3-a ediție a evenimentului The Power Table – Cum arată rezultatele pe T2 2020 și cum investim, investitorul Mircea Iliescu a analizat rezultatele financiare publicate de societățile listate la Bursa de Valori București. Aproape jumătate dintre companii (42%) au raportat o Cifra de Afaceri semnificativ mai mai mare decât cea publicată în perioada similară din anul 2019, în timp ce puțîn peste o treime dintre companii (39%) au declarat o Cifra de Afaceri similară cu S1 2019. Doar 19% dintre societățile analizate au avut o Cifra de Afaceri semnificativ mai mică în S1 2020 decât în perioada similară din 2019.

În ceea ce privește Profitul raportat, situația se inversează, jumătate dintre companii (51%) raportând cifre semnificativ mai mici sau chiar pierdere. O treime dintre societăți (34%) au declarat un profit semnificativ mai mare comparativ cu cel din S1 2019, în timp ce 15% au obținut un profit similar cu cel din perioada de comparație.

Și în privința datoriilor, companiile stau bine, având în vedere perioada complicată din primele 2 trimestre. Pentru jumătate dintre societățile analizate nu s-a înregistrat o creștere semnificativă a datoriei pe termen scurt (până la 1 an), în timp ce un sfert dintre societăți au declarat scăderi semnificative ale acestui indicator. Doar pentru un sfert dintre societățile listate analizate s-a înregistrat o creștere semnificativă a îndatorării.

A 3-a ediție a evenimentului The Power Table – Cum arată rezultatele pe T2 2020 și cum investim a fost organizată online. Partenerii evenimentului au fost Bursa de Valori București și SSIF Goldring S.A., Dendrio (pentru partea de logistică), Financial Intelligence și Finzoom (Parteneri media).

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/09/2020)

Convocarea AGOA si AGEA din data de 2/3 noiembrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/09/2020)

Lista candidatilor la functia de membru al Consiliului de Administratie