Update articol:

Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump, a fost arestat, fiind acuzat de fraudă la strângerea de fonduri pentru campania „Construim zidul”

Steve Bannon Steve Bannon

Steve Bannon, fostul strateg șef al Casei Albe, a fost arestat, fiind acuzat că a fraudat sute de mii de donatori prin campania „Construim zidul”, potrivit CNBC. 

Bannon, împreună cu trei dintre asociații săi, au fost inculpați joi de anchetatorii din districtul sudic al New York. Aceștia susțin că grupul de lideri conservatori au fraudat donatorii, ceea ce a dus la strângerea a „peste 25 de milioane de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniței de sud a Statelor Unite”, se arată în comunicat.

Serviciul de inspecție poștală din Statele Unite a asistat la anchetă.

Ceilalți menționați în rechizitoriu sunt Timothy Shea, care în mai a fost numit  în funcția de conducător interimar al Administrației împotriva drogurilor, Brian Kolfage, un veteran de război din Irak, și Andrew Badolato.

Campania a fost destinată să strângă bani pentru a-l pe ajuta președintele Donald Trump să îndeplinească o promisiune din campanie, de construire a unui zid de-a lungul graniței cu Mexicul. În schimb, procurorii susțin că Bannon și echipa sa au profitat de aranjament.

Procurorii susțin că inculpații „au primit  sute de mii de dolari fonduri de la donatorii campaniei „ Construim Zidul ”, pe care i-au folosit fiecare într-o manieră incompatibilă cu reprezentările publice ale organizației”, potrivit rechizitoriului.

 
Aceasta a mai spus că banii strânși au fost folosiți pentru a finanța “stilul de viață luxos” al lui Brian Kolfage, veteran al US Air Force și fondator al organizației “Construim un zid”.

Steve Bannon s-a alăturat echipei de campanie a candidatului republican Donald Trump în 2016. După ce a câștigat alegerile, Trump l-a numit pe fostul director al Breitbar în funcția de strateg-șef la Casa Albă. Colaborarea lui Bannon cu președintele Donald Trump s-a încheiat în 2017 în condiții nu tocmai prietenoase.

Steve Bannon a încercat să grupeze mișcările naționaliste și extremiste din Europa în contextul alegerilor europarlamentare de anul trecut.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021