Update articol:

UPDATE:  DNA a cerut Parlamentului avizarea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu (vezi precizări Tăriceanu)

DNA a cerut Parlamentului avizarea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, au declarat, pentru STIRIPESURSE, surse judiciare. Solicitarea ar fi fost înaintată Ministerului Justiţiei de Ministerul Public.

Potrivit unor surse oficiale din Parchetul General, Călin Popescu Tăriceanu este vizat de bănuiala că ar fi primit o mită de 2 milioane de euro în perioada în care era premier, în dosarul Microsoft. Avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu spune că cel puțin deocamdată nu poate face niciun comentariu, pentru că nu a fost informat oficial despre acest demers.

PRECIZĂRI ALE PREȘEDINTELUI ALDE CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU PRIVIND INFORMAȚIILE VEHICULATE ÎN MASS-MEDIA
7 noiembrie 2018

În legătură cu informațiile vehiculate în mass-media, doresc să fac următoarele precizări:

  1. Până la această oră, nu am primit nici o comunicare oficială, referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA;
  2. În legătură cu informațiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalități în dosarul Microsoft, menționez:
  • Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft;
  • Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice;
  • Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004;
  1. Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele,  în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare.

 

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera