Update articol:

SUA: Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor analizează acţiunile care inhibă tranzacţionarea anumitor titluri de valoare

SUA sursa Pixabay

Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare din SUA (SEC) a anunţat vineri că va analiza acţiunile care ar putea “inhiba nejustificat” tranzacţionarea anumitor titluri de valoare şi a avertizat că monitorizează cu atenţie potenţialele neregularităţi, pe fondul recentei volatilităţi de pe piaţa bursieră americană, transmite Reuters

Oficialii SEC au atras atenţia asupra “activităţii de tranzacţionare manipulative” ilegale şi au dat asigurări că vor lucra îndeaproape cu alte autorităţi de reglementare pentru a monitoriza situaţia, după o săptămână dificilă de tranzacţionare, în timpul căreia o armată de mici investitori s-a luptat cu fondurile speculative de pe Wall Street pentru acţiunile GameStop şi ale altor companii.

“Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare va analiza cu atenţie acţiunile altor entităţi reglementate care ar putea dezavantaja investitorii sau ar putea inhiba nejustificat capacitatea lor de a tranzacţiona anumite titluri de valoare”, se arată într-un comunicat al SEC, care avertizează că monitorizează volatilitatea de pe piaţă.

Brokerul online Robinhood a plasat săptămâna aceasta restricţii de tranzacţionare controversate asupra anumitor acţiuni, ceea ce a provocat mânia autorităţilor şi verificarea de către reglementatori. Firma a atenuat restricţiile vineri.

“Infrastructura pieţei noastre de bază s-a dovedit rezilientă în această săptămână, când s-au tranzacţionat volume extraordinare. Cu toate acestea volatilitatea extremă a cursului acţiunilor are potenţialul de a expune investitorii la pierderi rapide şi severe, şi de a submina încrederea pieţei”, se arată în comunicatul SEC.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat