Update articol:

SUA blochează o declaraţie a Consiliului de Securitate al ONU pe tema conflictului israeliano-palestinian

Consiliul de Securitate al ONU, care s-a reunit miercuri de urgenţă pe tema conflictului israeliano-palestinain, nu a ajuns la o întelegere asupra unei declaraţii, din cauza unei opoziţii insistente a Statelor Unite, cel mai important susţinător al Israelului, declară diplomaţi pentru AFP, potrivit news.ro.

Statele Unite consideră că acest ”Consiliu de Securitate îşi marchează îngrijorarea prin faptul că se reuneşte şi nu este nevoie de mai mult”, declară pentru AFP,  sub protecţia anonimatului,  un diplomat

”Statele Unite par să considere că o declaraţie nu ajută la o dezescaladare” a situaţiei pe teren, declară alt diplomat, tot sub protecţia anonimatului.

Potrivit mai multor surse, o majoritate a celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU era în favoarea adoptării unei declaraţii comune în vederea unei scăderi a tensiunilor.

Contactată de AFP, Misiunea Statelor Unite la ONU nu a făcut niciun comentariu.

Statele Unite au refuzat deja, luni, într-o primă reuniune de urgenţă a Consiliului, adoptarea unui text propus de către Tunisia, Norvegia şi China, care îndemna cele două părţi să se abţină de la orice provocare.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie