Update articol:

SUA cer Iranului să revină rapid la negocierile privind ”dosarul nuclear” iranian

iran Sursa foto: pixabay.com

SUA au cerut joi noul preşedinte iranian Ebrahim Raissi să revină ”rapid” la negocierile privind dosarul nuclear iranian suspendate în ultimele săptămâni, relatează AFP.

“Pentru noi, aceasta este o prioritate urgentă”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price. “Acest proces nu poate continua la nesfârşit”, a reiterat el, refuzând totuşi să dea un ultimatum.

”Cerem Iranului să revină rapid la masa negocierilor pentru a încerca să ne încheiem activitatea”, a spus Ned Price. ”Mesajul nostru către preşedintele Raissi este acelaşi cu mesajul către predecesorul său”: ”Sperăm că Iranul va profita acum de oportunitatea de a găsi soluţii diplomatice”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Noul preşedinte iranian, ultraconservator, a depus jurământul joi în faţa Parlamentului, declarând că este deschis ”oricărui plan diplomatic” pentru ridicarea sancţiunilor care subminează economia ţării, în timp ce a avertizat că Iranul nu va ceda în faţa ”presiunii şi a sancţiunilor”.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat că este pregătit să revină la acordul din 2015 menit să împiedice Teheranul să se doteze cu bombă atomică, acord din care predecesorul său Donald Trump a retras Statele Unite, cu condiţia ca Iranul să respecte din nou restricţiile asupra programului său nuclear.

Pentru a salva acest acord, Washingtonul va trebui să ridice sancţiunile împotriva Iranului suspendate în 2015, dar restabilite în timpul administraţiei Trump.

BVB | Știri BVB

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2021)

Notificare SSIF Goldring SA - rezultatele ofertei publice de preluare ROMCAB SA

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (06/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014