Update articol:

SUA gata să-l ajute pe Zelensky să plece de la Kiev; președintele a refuzat să fugă – Washington Post

Autoritățile americane sunt gata să-l ajute pe Volodymyr Zelensky să părăsească Kievul, a raportat Washington Post , citând oficiali americani și ucraineni.

Americanii sunt gata să facă un astfel de pas pentru ca acesta să nu ajungă în mâinile trupelor ruse care avansează şi să fie ucis.

Dar până acum, președintele a refuzat să meargă.

Noi suntem aici. Suntem la Kiev. Apărăm Ucraina.”
Acesta a fost titlul unui videoclip postat vineri seara pe Facebook de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce acesta a promis că își va apăra țara în timp ce stă pe o stradă de la Kiev alături de alți lideri ai administrației sale.
“Bună seara tuturor! Liderul este aici. Șeful administrației președintelui este aici. Prim-ministrul (Denys) Shmyhal este aici. (Consilierul șefului biroului președintelui Mykhailo) este aici Podoliak. Președintele este aici”, a spus Zelensky, arătând spre diverșii bărbați din jurul lui în timp ce vorbea, terminând cu el însuși.
„Suntem cu toții aici. Armata noastră este aici. Cetăţenii şi societatea sunt aici. Suntem cu toții aici pentru a ne apăra independența, statul nostru și așa va rămâne. Slavă apărătorilor noștri! Slavă femeilor noastre apărătoare! Glorie Ucrainei!”
Restul grupului a intervenit: „Glorie eroilor!” 

 

O sursă înaltă a WP a declarat că oficialii americani au vorbit cu Zelenskiy în ultimele zile despre „diverse probleme de securitate, inclusiv cele mai sigure locuri pentru el pentru a asigura continuitatea guvernului”.

În timp ce armata rusă și-a intensificat atacurile vineri, Zelensky s-a angajat să rămână la conducerea guvernului său, în ciuda riscului personal grav. „Conform informațiilor pe care le avem, inamicul m-a marcat ca țintă nr. 1, familia mea ca țintă nr. 2”, le-a spus el ucrainenilor într-un discurs de dimineață. „Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic, distrugând șeful statului”.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING