Update articol:

SUA, NATO și UE vor da vina pe China pentru atacul cibernetic asupra serverelor Microsoft Exchange (CNBC)

pixabay.com Atac cibernetic cyber pixabay.com

State membre NATO, Uniunea Europeană, Australia, Noua Zeelandă și Japonia se reunesc într-un efort comun pentru a răspunde amenințării globale reprezentate de atacurile cibernetice susținute de statul chineze, scrie CNBC.

Într-o primă acțiune, țările vor da vina public pe Ministerul Securității de Stat din China pentru un atac cibernetic masiv asupra serverelor de e-mail Microsoft Exchange, de la începutul acestui an.

Atacul a fost efectuat de hackeri care lucrau pentru MSS, care se angajează și în extorsiune, criptojacking și ransomware cu funcție cibernetică

Grupul va împărtăși informații despre amenințările cibernetice și va colabora la apărarea și securitatea rețelei, a declarat un înalt oficial al administrației Biden care a solicitat anonimatul.

Tot luni, FBI, Agenția Națională de Securitate și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură au lansat un nou aviz care enumeră 50 de tactici, tehnici și proceduri pe care le folosesc hackerii sponsorizați de statul chinez.

Atacul asupra serverului Microsoft Exchange a devenit public în martie și se crede că a lovit cel puțin 30.000 de organizații americane și alte sute de mii în întreaga lume.

Microsoft a identificat rapid grupul din spatele atacului ca fiind o rețea de spionaj chineză relativ necunoscută numită Hafnium.

Până acum, Statele Unite au încetat să dea vina public pe Beijing pentru atac.

Într-o perioadă în care războiul cibernetic devine prima linie într-o luptă de putere globală între democrații și state autocratice, noua alianță de securitate cibernetică ar putea deveni un model pentru eforturile viitoare de a face față amenințărilor transnaționale.

Anunțurile comune de luni se bazează pe efortul președintelui Joe Biden de la începutul acestei veri de a aduna sprijinul aliaților NATO și UE pentru o abordare mai confruntațională a Chinei.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022