Update articol:

SUA: Senatori republicani, nemulţumiţi din cauza unui candidat al lui Trump pentru Federal Reserve

Economist, comentator cu orientare conservatoare şi amator de provocări, Stephen Moore, 59 de ani, a fost consilier al republicanului Donald Trump în timpul campaniei pentru prezidenţiale. De câteva zile se află însă în centrul atenţiei pentru unele luări de poziţie, în special cu privire la femei. (foto twitter) Economist, comentator cu orientare conservatoare şi amator de provocări, Stephen Moore, 59 de ani, a fost consilier al republicanului Donald Trump în timpul campaniei pentru prezidenţiale. De câteva zile se află însă în centrul atenţiei pentru unele luări de poziţie, în special cu privire la femei. (foto twitter)

Mai mulţi senatori republicani s-au, ieri, miercuri profund preocupaţi de candidatura lui Stephen Moore, pe care preşedintele american, Donald Trump, doreşte să îl numească în postul de guvernator al Federal Reserve (Fed), potrivit Agerpres.

Cinci senatori republicani au declarat pentru AFP că văd grave probleme în această candidatură, în timp ce alţi doi membri ai camerei superioare a Congresului şi-au exprimat deja public îngrijorarea în ultimele zile.

Chiar dacă republicanii dispun de majoritate în Senat, cu 53 de voturi din totalul de 100, ei îşi pot permite numai trei defecţiuni, dacă toţi democraţii votează împotrivă. Senatul are puterea de a confirma sau respinge propunerile înainte de preşedintele SUA.

Economist, comentator cu orientare conservatoare şi amator de provocări, Stephen Moore, 59 de ani, a fost consilier al republicanului Donald Trump în timpul campaniei pentru prezidenţiale. De câteva zile se află însă în centrul atenţiei pentru unele luări de poziţie, în special cu privire la femei.

În 2014, el a publicat un articol de opinie în care a avertizat împotriva unor salarii mai mari plătite femeilor în comparaţie cu bărbaţii, fiind de părere că aceasta ar avea un impact negativ asupra “stabilităţii familiale”.

“Sunt în tabăra +nu+”, a declarat pentru AFP senatoarea republicană Joni Ernst.

Tot din partea republicanilor, Susan Collins a refuzat să se pronunţe categoric în acest stadiu, dar a calificat unele din articolele lui Stephen Moore ca fiind “scandaloase”. “Sunt îngrijorată să ştiu dacă respectă independenţa Federal Reserve”, a adăugat ea.

Sub acoperirea anonimatului, un senator republican a afirmat că Stephen Moore “nu va fi numit” oficial de Donald Trump, ţinând cont de controversa în cauză.

Luni, Casa Albă a luat distanţă, anunţând că va analiza controversatele articole.

Dacă a declarat că regretă unele din articolele sale, Stephen Moore i-a îndemnat pe criticii săi să se concentreze asupra poziţiilor sale economice.

Herman Cain, un alt candidat controversat al lui Donald Trump pentru Fed, şi-a retras candidatura în urmă cu o săptămână, după ce mai mulţi senatori republicani şi-au exprimat intenţia de a bloca numirea lui.