Update articol:

SUA: Senatul va începe dezbaterile asupra planului climatic al preşedintelui Biden

Chuck Schumer Senatul american Chuck Schumer

Senatul american va începe să dezbată în acest weekend uriaşul plan de investiţii în sănătate şi climat dorit de preşedintele Joe Biden, a anunţat joi şeful său democrat, Chuck Schumer, încrezător în adoptarea sa iminentă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

“Mă aştept să avem nopţi nedormite şi dezbateri prelungite”, a avertizat senatorul. “Dar până la urmă, democraţii îşi vor ţine promisiunea şi vor adopta” acest proiect, a dat asigurări Chuck Schumer.

Textul – o promisiune de campanie a lui Joe Biden revăzută în scădere în mod repetat – prevede aproape 370 de miliarde de dolari pentru proiecte de energie verde şi iniţiative pentru climat şi 64 de miliarde de dolari pentru cheltuielile de sănătate.

Adoptarea sa depinde de sprijinul unui senatoare din aripa dreaptă a Partidului Democrat, Kyrsten Sinema, opozantă a mai multor reforme majore ale preşedintelui american. Senatoarea democrată a evitat să precizeze până în prezent care sunt intenţiilor sale de vot.

Preşedintele american, care are nevoie disperată de o victorie politică cu mai puţin de 100 de zile înainte de alegerile legislative de la jumătatea mandatului, a cerut Congresului să îl adopte fără întârziere.

“Este cel mai ambiţios proiect de lege pe care îl puteţi adopta pentru a reduce inflaţia, a continua să reduceţi deficitul şi preţul asistenţei medicale, a aborda criza climatică şi a îmbunătăţi securitatea energetică a Americii”, a pledat el joi.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022