Update articol:

SUA și Europa cântăresc planuri pentru guvernul ucrainean în exil

Volodimir Zelenski/ Sursa foto: president.gov.ua Volodimir Zelenski/ Sursa foto: president.gov.ua

Oficialii americani și europeni au discutat despre modul în care Occidentul ar sprijini un guvern în exil condus de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în cazul în care ar trebui să fugă de la Kiev, au declarat oficialii occidentali pentru CNN.

Discuțiile au variat de la sprijinirea lui Zelensky și a oficialilor ucraineni de vârf într-o potențială mutare la Lvov, în vestul Ucrainei, până la posibilitatea ca Zelensky și consilierii săi să fie forțați să fugă cu totul din Ucraina și să stabilească un nou guvern în Polonia, au spus oficialii.

Discuțiile sunt doar preliminare și nu au fost luate decizii, au spus sursele.

Oficialii occidentali s-au ferit de asemenea să discute despre un guvern în exil direct cu Zelensky, pentru că acesta vrea să rămână la Kiev și a respins până acum conversațiile care se concentrează pe altceva decât pe stimularea Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei, au explicat doi diplomați occidentali. Ei au adăugat că au existat discuții despre trimiterea unuia sau mai multor membri ai guvernului lui Zelensky într-o locație externă unde ar putea fi înființat un guvern în cazul în care Kievul cade și Zelensky nu dorește sau nu poate să iasă din Ucraina.

Oficialii americani și europeni credeau în primele zile ale războiului că mutarea lui Zelensky la Lvov ar putea fi fezabilă, deoarece nu era clar dacă Rusia va viza vestul Ucrainei. Dar acum – având în vedere escaladarea dramatică a Rusiei în ultimele câteva zile împotriva țintelor civile din întreaga Ucraine – nu sunt la fel de siguri că Rusia va cruța vreun centimetru de teritoriu ucrainean.

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (11/08/2022)

Convocare AGA O & E 15.09.2022

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S 1 2022 si detalii videoconferinta

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022