Update articol:

SUA: Trump a fost achitat în procesul de destituire

Preşedintele SUA Donald Trump a fost achitat, ieri,  în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleşilor republicani, cu excepţia unuia, şi fără niciun vot democrat.

Patruzeci și opt de senatori, inclusiv un republican, l-au găsit pe Trump vinovat de abuzul de putere, în timp ce 52, toți republicanii, au votat să-l achite, conform CNBC.

Președintele a fost, de asemenea, pus sub acuzare sub acuzația de obstrucție a Congresului, în care toți cei 53 de republicani nu l-au găsit vinovat, iar restul de 47 de senatori au votat să fie condamnat.

Votul de achitare a fost ultimul pas într-un proces de două săptămâni, marcat de argumente din partea democraților de la Cameră, potrivit cărora Trump este un pericol pentru națiune.

Pentru a fi scos din funcţie şi condamnat, democraţii aveau nevoie de 67 de voturi.

În opinia democraţilor, Trump se face vinovat de ”abuz de putere” pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, iar acuzaţia de ”obstrucţionare a Congresului” ar rezulta din încercările liderului american de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Donald Trump este al 45-lea preşedinte al Statelor Unite şi doar al treilea, după Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1988, împotriva căruia Congresul a declanşat procedura de impeachment. Richard Nixon a fost aproape de această situaţie, pe care a evitat-o demisionând în 1974.

Ulterior, Trump a spus că va face astăzi  o declarație cu privire la achitarea sa.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare