Update articol:
REACŢIA BNR DUPĂ CE ILIE NĂSTASE A AFIRMAT CĂ MUGUR ISĂRESCU I-A DAT ÎN JUDECATĂ ŞI A CERUT 1 MILION DE EURO

Suciu, BNR: “Nici vorbă ca noi să-i dăm în judecată pe tenismeni, ei ne-au dat în judecată”

Suciu: “Instanţa a respins întâmpinarea prin care contestau dreptul nostru de proprietate la Parcul cu Platani” * Ilie Năstase a susținut  că el, Simona Halep și Ion Țiriac au fost dați în judecată de Mugur Isărescu, după ce au făcut o petiţie pentru repunerea in circuitul intern şi internaţional al Arenelor de Tenis “Progresul” din Parcul cu Platani

 

Mai mulţi tenismeni printre care Ioan Ţiriac, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Horia Tecău, Marius Copil, George Cosac, Teodora Cercel, Cosmin Hodor, toţi reprezentaţi de casa de avocatură Peli Filip, au dat în judecată BNR, statul român prin Ministerul  Finanţelor şi Ministerul Tineretului şi Sportului prin care contestau dreptul de proprietate al BNR în Parcul cu  Platani (Arenele BNR).        

Ieri, Ilie Năstase a susținut  că el, Simona Halep și Ion Țiriac au fost dați în judecată de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, după ce au făcut o petiţie pentru repunerea in circuitul intern şi internaţional al Arenelor de Tenis “Progresul” din Parcul cu Platani. Fostul tenismen a dezvăluit că Isărescu le cere un milion de euro.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a reacţionat ieri, pentru ProSport: “Ştiţi grupul acela de tenismeni, care au făcut o întâmpinare în instanţă pentru a contesta dreptul nostru de proprietate la Parcul cu Platani. Instanţa le-a respins întâmpinarea. Asta e tot! Din punctul nostru de vedere, acolo s-a terminat totul. Dacă ei contestă în apel, ne mai apărăm o dată. Dar nici vorbă ca noi să-i dăm în judecată (râde). Ei ne-au dat în judecată! Acum vreo două luni s-a dat sentinţa. Nu au avut calitate procesuală. Nu ştiu dacă s-a scris motivarea. Asta a fost toată povestea, noi n-am declanşat nicio acţiune”.

Parcul cu Platani din cartierul Cotroceni este un complex sportiv, cu terenuri de fotbal şi arene de tenis de câmp, care se întinde pe aproape 10 hectare în Cartierul Cotroceni. A fost pe parcursul mai multor decenii gazda unor competiţii interne şi internaţionale de prim rang, reprezentând şi sediul Clubului sportiv Progresul.

Terenul pe care astăzi se află arenele BNR şi suprafeţele din jur au fost cumpărate de BNR în 1946. Două decenii mai târziu, însă, în timpul regimului comunist, acestea au trecut în proprietatea statului, iar în 1991 Banca Naţională şi Ministerul Tineretului şi Sportului au semnat un protocol, prin care toate aceste terenuri au fost redate Băncii Naţionale. În acest act, BNR se angaja să facă investiţii şi să încurajeze sportul de performanţă.

Senatorul Daniel Zamfir a susţinut că protocolul nu ar fi legal, pentru că nu a fost făcut în baza unei hotărâri de guvern.

BNR a făcut investiţii doar până în 2007, când a devenit membră a Sistemului European al Băncilor Centrale şi conform regulamentului nu poate cheltui bani pentru alte activităţi decât financiare. Între timp, arena centrală a fost clasificată cu gradul 2 de risc seismic, având nevoie de investiţii masive.