Update articol:
Barometrul de călătorii Eurolife:

Suma medie alocată de un client pentru asigurarea de călătorie este de 36 de lei / persoană

* Peste 60% dintre românii care optează pentru poliţa de protecţie călătoresc în ţări din Europa
*Afecţiunile medicale şi pierderea bagajelor, principalele evenimente neprevăzute cu care se confruntă românii în vacanţele din străinătate

Anual, aproximativ 64% dintre românii care îşi petrec vacanţele în afara ţării aleg să-şi încheie şi o asigurare de călătorie pentru sentimentul de siguranţă pe care o astfel de poliţă îl oferă. De cealaltă parte, cei 36% care pleacă fără asigurare consideră că nu li se poate întâmpla ceva neprevăzut chiar în acea perioadă, potrivit datelor statistice centralizate de Eurolife, transmise într-un comunicat.

Conform acestuia, suma medie alocată de un client pentru asigurarea de călătorie este de 36 de lei / persoană. Majoritatea celor care au achiziţionat asigurarea în prima parte a anului (64%) a optat pentru o sumă asigurată de 50.000 de euro.

Conform datelor Eurolife, peste 60% dintre românii care optează pentru poliţa de protecţie călătoresc în ţări din Europa, cu predilecţie în Italia, Grecia, Germania, Austria, Bulgaria sau Spania. De asemenea, în topul opţiunilor se află şi Turcia, Marea Britanie şi Israel. Ţările exotice precum Emiratele Arabe Unite, Filipine, Jamaica, Maroc, Thailanda, Australia, Egipt sunt preferate de 11% dintre români.

Durata medie a călătoriilor în străinătate făcute de români în primele 6 luni ale anului în curs a fost de 6 zile. Din totalul acestora, 56% au avut scop turistic, 27% au fost city break-uri, 10% au fost realizate în interes de afaceri, în timp ce 7% dintre români au participat la evenimente sportive, concerte, teambuilding-uri şi tabere.   

În ceea ce priveşte opţiunea de transport preferată, românii călătoresc în afara ţării cel mai mult cu avionul (76%), urmând ca modalităţi de deplasare, la distanţă semnificativă, maşina proprie (26%) şi autocarul (4%). Doar 2% dintre aceştia optează pentru varianta de a închiria o maşină odată ajunşi la destinaţie.

Evenimentele neprevăzute au avut o incidenţă de 25%, daunele plătite în această perioadă de către Eurolife acoperind cheltuielile medicale (50%), pierderea bagajelor şi anularea zborurilor (39%) şi anularea călătoriei (11%).

Eurolife ERB Asigurări România are  o experienţă de peste 11 ani pe piaţa locală. Eurolife acoperă un portofoliu complex de riscuri: asigurări de viaţă, asigurări de invaliditate, asigurări de şomaj, asigurări de imobil, asigurări de accidente, asigurări de sănătate, asigurări de răspundere civilă, unit-linked, asigurari de calatorie. Eurolife ERB România include companiile Eurolife ERB Asigurări de Viaţă şi Eurolife Asigurări Generale, fiind o subsidiară a Eurolife ERB Insurance Group. Eurolife ERB Insurance Group face parte din Fairfax Financial Holdings Limited, un holding canadian care, prin subsidiarele sale, este implicat în asigurări de proprietate şi de accident, reasigurări şi gestionarea investiţiilor. În prezent, aproximativ 120.000 de clienţi deţin poliţe de asigurare emise de Eurolife ERB Asigurări România.