Update articol:
COMUNICAT

Summitul Europei de Est 2022, eveniment de referință pentru comunitatea de afaceri din regiune, în septembrie, la București

Experți cu reputație internațională în restructurare financiară, strategie de afaceri, economie, legislație și politici publice se reunesc, în luna septembrie în Capitală, pentru a pune în discuție provocările și a identifica oportunitățile emergente pentru mediul de afaceri, în contextul noului climat politic, economic și de securitate din Europa. Summitul Europei de Est 2022, evenimentul anual organizat de Turnaround Management Association Europe (TMA) se desfășoară în acest an la București, în parteneriat cu TMA România, cu susținerea Băncii Naționale a României. Totodată, evenimentul marchează și aniversarea a 10 ani de prezență a organizației în țara noastră.

Într-o economie globală aflată pe o traiectorie ascendentă accelerată, impactul disruptiv al pandemiei COVID-19 a oferit o lecție costisitoare și a impus o transformare a modului în care comunitatea de afaceri analizează agilitatea companiilor într-un climat economic volatil. În contextul actual, în care indicatorii ating niveluri record generând instabilitate și riscuri majore pentru economiile din regiune, companiile trebuie să își testeze încă o dată agilitatea dobândită în ultimii doi ani pentru a absorbi șocul unei eventuale recesiuni.

Incertitudinile generate de războiul din Ucraina și de sancțiunile asupra Rusiei, întreruperea lanțurilor de furnizare, corelate cu o rată a inflației peste nivelul ultimelor decenii, prețuri ale energiei electrice, gazului și carburanților care au provocat o reacție de scumpiri în lanț cu impact sever asupra costurilor de producție și de transport, dar și deficitul major de forță de muncă, sunt câteva dintre provocările la care marile companii, antreprenorii și băncile trebuie să găsească soluții sustenabile în perioada următoare.

Evenimentul organizat de TMA la București pune pe agendă toate aceste teme esențiale de discuție în contextul actual și caută, alături de specialiști și reprezentanți ai autorităților, nu doar soluțiile dar și oportunitățile pentru economia regională.

O analiză a experților în restructurare asupra regiunii este cu atât mai importantă în acest moment cu cât companiile din țara noastră funcționează astăzi într-un context economic fără precedent, conturat pe de o parte de transformările impuse de pandemie și de criza de personal și, pe de altă parte, de efectele inflației, ale creșterii prețurilor din energie și ale unei preconizate recesiuni. Este misiunea noastră, ca profesioniști în restructurare să identificăm toate instrumentele pentru a naviga prin aceste schimbări alături de managementul companiilor, în momente de dificultate și în procesele de transformare sau dezvoltare”, a declarat Vlad Năstase,  CEO Concilium Consulting, Vicepreședinte pentru Relații Internaționale TMA Global.

Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale, Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, și alți zeci de specialiști, lideri ai unor importante firme din domeniul consultanței în restructurare și turnaround, și-au anunțat până acum prezența. Evenimentul se va desfășura marți, 13 septembrie, la sediul Băncii Naționale a României, Strada Lipscani, nr. 25, începând cu ora 09:00. Agenda completă a Summitul Europei de Est 2022 precum și formularul de înscriere se regăsesc pe site-ul organizației TMA Europe, la secțiunea evenimente https://www.tma-europe.org/conferences/2022-east-european-summit/programme/.

Înființată în 1988 în Statele Unite, Turnaround Management Association (TMA) este singura asociație internațională non-profit dedicată soluțiilor de revigorare corporativă (corporate renewal) și a managementului de tip turnaround, cu filiale în 52 de țări. Astăzi, comunitatea profesională globală TMA este formată din peste 10.000 de specialiști în restructurare, banking, avocatură, investiții, consultanță precum și membri ai mediului academic și guvernamental. Din anul 2012, asociația este prezentă cu succes și în România.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021