Călin Rangu, Director la Direcția Relații cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara, în cadrul ASF, este unul din numele vehiculate pentru preluarea conducerii Centrului European pentru Securitate Cibernetică, potrivit surselor noastre.
Bucureştiul va găzdui noul “Centru European pentru Securitate Cibernetică”, care se va ocupa de siguranța cibernetică pentru toate statele membre. Instituţia ar trebui să înceapă să funcţioneze în vara acestui an.
Centrul european de competențe în domeniul securității cibernetice va gestiona fonduri de miliarde de euro pentru cercetare pe zona de cyber (în principal pentru criptare și securitatea rețelelor), odată cu crearea de locuri de muncă specializate. Vorbim de 30 de posturi pentru început și până la 70-80 ulterior.
România s-a aflat în competiție cu alte șase țări pentru a găzdui Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Astfel,Bucureştiul a candidat alături de alte şase oraşe: Bruxelles, Munchen, Varşovia, Vilnius, Luxemburg şi León (Spania), potrivit politico.eu, care relatează că oferta României a inclus o vilă neoclasică renovată sau o clădire de birouri.
Călin RANGU, Director la Direcția Relații cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara, în cadrul ASF, este dublu licențiat în economie și inginerie, doctor în rețele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar, lector MBA.
Călin Mihai Rangu este Co-fondator al Asociației CIO Council România. El este si Vicepresedinte al InsurTech Task Force (ITF) din cadrul Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA).
Are experiență în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaționale, servicii IT și financiare, produse și tehnologii, securitate informatică, lucrând peste 25 de ani în sectorul financiar-bancar, anterior fiind director/CIO în Banca Națională a României și Raiffeisen Bank, director general al filialei românești a Raiffeisen Informatik Austria Group, director proiect POSDRU IBR. A publicat peste 150 de articole, și două cărți, fiind organizator sau vorbitor la conferințe românești majore legate de sectorul financiar-bancar, IT și securitate informatică, managementul riscului operațional, și multe altele.