Update articol:

Surse: Camera Deputaţilor amână cu cel puţin o săptămână depunerea candidaturilor pentru ANRE şi preşedinţia ASF (update confirmare)

Palatul parlamentului, Camera Deputatilor, Senat

UPDATE: Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis miercuri prelungirea cu două săptămâni a termenului de depunere a candidaturilor pentru mai multe posturi din instituţii subordonate forului legislativ.

…………….

Camera Deputaţilor amână cu cel puţin o săptămână termenul de depunere a dosarelor pentru candidaturile la ANRE şi preşedinţia ASF, potrivit unor surse apropiate situaţiei. 

Se pare că există anumite neînţelegeri în PSD cu privire la anumite candidaturi, ne-au mai spus sursele, şi hotărârea privind amânarea va fi luată în birourile reunite de astăzi. 

Pe 26 mai, Camera Deputaţilor a anunţat că primeşte până pe 4 iunie propuneri de candidaţi pentru ANRE, ASF, CNCD, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi, iar pe 16 iunie va fi avizul comisiilor.   

Numiri ANRE

• 1 vicepreședinte
• 2 membri

În aprilie, mandatele membrilor Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) au fost prelungite pe o perioadă de 3 luni. Guvernul a aprobat OUG privind prelungirea mandatelor Comitetului de reglementare al ANRE. Ramiro Angelescu, Teodor Atanasiu şi Henorel Soreaţă au fost numiţi până la 23 aprilie 2020 în Comitetul de Reglementare. Între timp, Henorel Soreaţă  a renunţat la funcţie, fiind numit Marian Neacşu. 

ASF
• 1 președinte (rest de mandat până în noiembrie 2023)

Nicu Marcu, vicepreşedintele Curţii de Conturi, are cele mai mai mari şanse să fie noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), susţin surse politice.  Se pare că senatorul Daniel Zamfir, până acum câteva zile favorit pentru postul de la ASF, a pierdut în faţa lui Nicu Marcu, în urma negocierilor pe care Marcel Ciolacu le-a avut cu Ludovic Orban şi Victor Ponta.  Sursele spun că, în locul lui Nicu Marcu, va fi numit Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, al cărui mandat la Curtea de Conturi expiră în acest an.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out