Update articol:

Surse: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa; nouă decese

actualizare

Nouă pacienţi au decedat vineri în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

* 113 de persoane au fost evacuate, din care 50 la alte spitale.

 

Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, o echipă de cercetare se află la faţa locului, investigaţia fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Mai multe persoane au decedat în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, informaţia fiind confirmată şi de Ministerul Sănătăţii. Potrivit surselor Antena 3 sunt 9 morţi, toţi de la secţia de Terapie Intensivă.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat că, din informaţiile pe care le deţine, patru persoane au decedat în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.
Potrivit acestuia, este vorba despre pacienţi COVID.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Anamaria Iancu, a spus că toţi pacienţii au fost evacuaţi. Cei dependenţi de oxigen au fost direcţionaţi spre alte spitale. O parte dintre cei stabili au rămas la spital, alţii au fost redirecţionaţi către alte unităţi medicale. Cadrele medicale se ocupă în acest moment de evaluarea pacienţilor rămaşi la spital.

Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, a anunţat MS. “Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI’, a precizat MS.

Conform sursei citate, toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022