Update articol:

Surse: Hidroelectrica şi SAPE în consorţiu cu Electrica au depus oferte pentru activele CEZ

Hidroelectrica şi SAPE în consorţiu cu Electrica au depus oferte pentru activele CEZ din România, la data limită – 2 decembrie – pentru depunerea ofertelor neangajante, potrivit surselor noastre.   

Acestea susţin că Hidroelectrica ar fi depus ofertă pentru toate activele CEZ, în timp ce  SAPE în consorţiu cu Electrica ar fi interesate de activele legate de distribuţie. 

Sursele noastre susţin, însă, că  tranzacţia activelor CEZ în România va depinde mult de situaţia internă din Cehia, având în vedere că CEZ aparţine statului ceh, iar premierul ceh Andrej Babis este din ce în ce mai contestat în Cehia.          

Contactaţi de noi, Electrica ne-a transmis: “Grupul Electrica analizează în permanență și cu mare atenţie oportunităţile din piaţă, inclusiv cele legate de eventuale fuziuni și achiziții. Orice decizii în acest sens se supun aprobării forurilor competente, în conformitate cu prevederile actului constitutiv, și vor fi făcute publice, dacă este cazul, în cel mai scurt timp,  în mod transparent și nediscriminatoriu, în conformitate cu prevederile aplicabile societăților listate.

Având în vedere că, începând din anul 2014, Electrica SA este o companie cu capital majoritar privat, listată la bursele de la București și Londra, vă rugăm să luați în considerare faptul că informațiile eronate și lipsite de fundament făcute public pot influența negativ prețul acțiunilor și posibilitățile viitoare de finanțare ale societății”.

SAPE este companie controlată 100% de statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afacerii.

CEZ a anunțat că scoate la vânzare distribuția de energie electrică din Oltenia, parcul eolian din Dobrogea (circa 600 MW, cel mai mare parc eolian de uscat din Europa), firma de furnizare, care are 1,4 milioane de clienți, și microhidrocentralele din zona Reșița (patru la număr, 22 MW putere instalată). CEZ a.s. a publicat anunțul de vânzare în data de 9 septembrie.

Peste 32 de potenţiali cumpărători şi-au manifestat interesul pentru activele CEZ, a anunţat grupul ceh pe 12 noiembrie, într-un comunicat.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023