Update articol:
CExN al PSD a analizat astăzi solicitarea privind demiterea lui Liviu Dragnea din funcţiile deţinute

Victorie pentru Dragnea în fața grupării Firea, Stănescu, Țuțuianu (actualizare)

Dragnea
*ACTUALIZARE Dragnea: “Pe mine nu mă mai interesează OUG cu amnistia şi graţierea. Vor să o dea la Guvern, să o dea, să o dea când vor”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, după CEx, că pe el nu îl mai interesează OUG cu amnistia şi graţierea şi că dacă vor să o dea la Guvern, este treaba lor. El a mai spus că nimeni nu mai are inconştienţa sa să se lase ”ciuruit pentru partid”.

”Le-am spus că pe mine personal nu mă mai interesează ordonanţa privind amnistia. Vor să o dea la guvern, să o dea, să o dea când vor. Unii colegi au ţinut presiune luni de zile, premierul Dăncilă a rezistat”, a susţinut Liviu Dragnea.

Liderul PSD a afirmat că nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care e de fapt rezultatul acelor echipe mixte, ce se întâmplă cu probele ”obţinute nelegal, care au făcut ca mulţi români să fie condamnaţi pe nedrept, pe baza unor protocoale nelegale”. ”Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum ridicăm presiunea de pe judecători, ca să avem garanţia că nu judecă după presiuni. Dacă rezolvarea e prin amnistia prin Guvern, să o dea. Prin Parlament? Sunt de acord”, a continuat Liviu Dragnea, conform news.ro.

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă a spus că acum nu se poate discuta despre amnistie şi graţiere, pentru că Guvernul are alte priorităţi acum şi că, dacă ministrul Justiţiei îi va prezenta un proiect, va fi discutat.

Dragnea a precizat că lucrează de foarte mult timp cu Viorica Dăncilă şi că nu poate pune presiune pe ea.

Dragnea: “N-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a sistemului odios”

 

Preşedintele PSD  a mai declarat, vineri seară, după CEx, că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină ”o unealtă a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. El a precizat că a spus o la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru ”a zdrobi acest sistem odios care distruge România”.

El a spus că în aceste zile majoritatea colegilor săi din CEx au avut întâlniri cu organizaţiile în judeţe, iar majoritea l-au sunat în timpul şedinţei şi l-au pus pe speaker să le spună câteva cuvinte şi să audă ce părere au. ”Toţi de unde am fost sunat mi-au cerut să nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte PSD”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că le-a vorbit azi colegilor săi despre motivele pentru care ar trebui să demisioneze.

”Unul dintre motive era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis, DNA, SPP, Rezist. Am spus că eu niciodată n-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a acestui sistem odios. Am spus la o întâlnire cu toţi colegii mei în biroul meu a doua zi după condamnare că atât cât voi mai fi în această funcţie voi lupta pentru a zdrobi acest sistem odios care distruge România”, a afirmat Dragnea.

Dragnea, despre urmărirea penală a şefilor Jandarmeriei: Această acţiune a Parchetului General are ca scop timorarea forţelor de ordine din România.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, că, în opinia sa, punerea sub urmărire penală a şefilor Jandarmeriei reprezintă o acţiune a Parchetului General care are ca scop timorarea forţelor de ordine din România.

Parchetul General anunţă că şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în timp ce maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Maiorul Laurenţiu Cazan este acuzat că a creat ”aparenţa unei acţiuni legale de restabilire a ordinii publice şi a ordonat intervenţia în forţă pentru evacuarea participanţilor la protest”, a dat ordinul de intervenţie cu încălcarea mai multor acte normative şi o ordonat folosirea mijloacelor din dotare pentru evacuarea protestatarilor, ”cu consecinţa exercitării de către militarii din subordine a unor acte de violenţă nejustificate”. Comisarul şef de poliţie Mihai Chirică este acuzat că a făcut presiuni asupra prefectului Capitalei pentru a aproba formal ordinul de intervenţie în forţă, în timp ce Sebastian Cucoş şi Ionuţ Sindile ”au participat nelegal la conducerea operaţiunilor” şi au ajutat la punerea în aplicare a unui ordin ilegal de evacuare a protestatarilor.

*ACTUALIZARE

Liviu Dragnea a câștigat clar bătălia din CEx-ul PSD, unde mai mulți lideri i-au cerut demisia. Scrisoarea inițiată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu a fost discutată, însă doar 8 lideri din cei 68 s-au arătat în favoarea ei, potrivit stirileprotv.ro Astfel, scorul a fost de 60 la 8 voturi în favoarea lui Dragnea.

Votul a vizat punctul 1 din scrisoare, care cerea ”demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților”.

După vot, s-a discutat despre o excludere a Gabrielei Firea din PSD, însă s-a decis să nu aibă loc un astfel de vot astăzi.

………

*Surse: Liviu Dragnea nu va fi schimbat astăzi şi nu va fi organizat Congres la PSD

Liviu Dragnea nu va fi schimbat astăzi şi nu va fi organizat Congres la PSD, potrivit unor surse politice, apropiate situaţiei, adăugând, însă, că va fi importantă poziţia Vioricăi Dăncilă în cadrul CExN.

Vicepremierul Paul Stănescu a spus, ieri, că obiectivul liderior PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea îl reprezintă menţinerea guvernării, a coaliţiei cu ALDE şi, ulterior, eventuale remanieri guvernamentale: “Cel puţin eu am avut o discuţie cu doamna prim-ministru şi în numele grupului am rugat-o să rămână în continuare, fiind preşedinte executiv, să rămână o perioadă preşedinte interimar al partidului şi obiectivul nostru principal, pentru că de aici am plecat, guvernarea este. Asta înseamnă să menţinem coaliţia cu ALDE, asta înseamnă să ne aducem înapoi toţi parlamentarii care au plecat, pentru că e riscul aşa de mare în ultima perioadă, ca anumiţi parlamentari, dacă rămânem în situaţia de astăzi, să plece la alte partide, să rămână independenţi şi eu cred că în momentul în care se va produce acest lucru, ceea ce de fapt cerem în acea scrisoare, să avem majoritate, să avem coaliţie cu ALDE, să avem guvernare. După aceea, pe parcurs, vom discuta eventuale remanieri guvernamentale, dar asta va decide primul-ministru ce remanieri guvernamentale se vor face. Noi considerăm că trebuie anumite remanieri, dar va decide doamna prim-ministru Dăncilă ce se va întâmpla în continuare”. Întrebat dacă a primit un răspuns din partea premierului Dăncilă, Stănescu a spus că el crede că aceasta îşi va asuma proiectul propus de contestatarii lui Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat se reuneşte astăzi în şedinţă la Palatul Parlamentului, unde se va discuta scrisoarea asumată de mai mulţi lideri ai formaţiunii printr-o scrisoare deschisă în cuprinsul căreia se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi de şef al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la şefia partidului de către premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al social-democraţilor.

Scrisoarea deschisă prin care se cere “demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost asumată, iniţial, de un comitet de iniţiativă format din vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, şi de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o luare de poziţie după apariţia scrisorii, miercuri, în cadrul căreia a ironizat demersul şi a anunţat convocarea CExN pentru vineri, 21 septembrie: “Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă. N-am citit-o pe toată, dar din cât am apucat să citesc am înţeles de fapt care este cea mai mare supărare din acea scrisoare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt, să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de opoziţie. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii, care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CExN o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat”.

Reacţiile din partea liderilor de la centru şi din teritoriu ai PSD nu au întârziat să apară. Unii preşedinţi de organizaţii s-au poziţionat alături de semnatarii scrisorii, în timp ce alţii se declară împotriva acestui demers. Scrisoarea a primit şi susţinerea foştilor premieri social-democraţi Victor Ponta şi Sorin Grindeanu.

Poziţionat de partea contestatarilor lui Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, consideră că scrisoarea deschisă conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat miercuri,  că se raliază poziţiei exprimate în scrisoarea privind demisia lui Liviu Dragnea şi consideră că aceasta este “un demers democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil”. Aseară, însă, Bădălău a adoptat un mesaj uşor pro Dragnea: ”Mesajul meu e de unitate, democrație și să avem o dezbatere cât mai constructivă pentru partid și pentru țară. Lucrurile trebuie să se remedieze, e o lipsă a dialogului și a dezbaterii deciziilor în CEX. Noi trebuie să învingem sistemul creat în ultimii 8 ani, în care nu am mai avut o justiție independentă și s-a creat statul paralel, trebuie să mergem până la capăt”.

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, chestor al Camerei Deputaţilor, a anunţat că susţine scrisoarea şi a spus că Dragnea “a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare”.

Fostul premier Mihai Tudose, deputat social-democrat, ales joi seară în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD Brăila, a declarat că a primit mandat din partea colegilor pentru a solicita în şedinţa CExN programată vineri demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD.

La rândul său, preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, are mandatul filialei pe care o conduce de a cere, “fără echivoc”, plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, dar şi din cea a Camerei Deputaţilor, după votul dat joi, la Reşiţa, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean.

Un alt susţinător al demersului, deputatul Gheorghe Şimon, consideră că scrisoarea privind demisia lui Liviu Dragnea este menită să clarifice situaţia din partid şi modul în care PSD trebuie să acţioneze pe viitor. “Consider că acest demers este unul democratic, normal şi benefic pentru PSD, dar mai ales pentru România”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Şimon.

Preşedintele organizaţiei PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că unele argumente din scrisoare sunt incontestabile, dar că semnatarii scrisorii ar fi trebuit să expună documentul spre discuţii în interiorul partidului înainte de a-l face public.

Pe de altă parte, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-a arătat “mâhnită” de această scrisoare, pe care o consideră “o lovitură incorectă, aplicată într-un moment prost ales”.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al PSD, a precizat că nu va vota împotriva lui Paul Stănescu şi a precizat că demisia este o decizie pe care trebuie să o ia Liviu Dragnea.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Neamţ a decis, în şedinţa de joi, susţinerea actualei conduceri a PSD, a preşedintelui Liviu Dragnea şi a Guvernului PSD – ALDE. Într-o postare pe pagina de socializare a preşedintelui filialei, Ionel Arsene, şi a filialei PSD Neamţ, se arată că decizia a fost luată în unanimitate iar acesta este “mandatul ferm” pe care organizaţia îl acordă preşedintelui Arsene, pentru şedinţa Comitetului Executiv Naţional de vineri.

BPJ al PSD Bihor a decis joi, prin votul unanim al membrilor, susţinerea din partea organizaţiei pentru conducerea aleasă statutar a partidului şi pentru preşedintele Liviu Dragnea.

BPJ al PSD Constanţa, întrunit joi într-o şedinţă, a decis cu unanimitate de voturi să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea la şefia partidului, a declarat secretarul executiv al filialei, Lucian Lungoci.

Organizaţia PSD Teleorman îl susţine necondiţionat pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea. El a afirmat că a fost surprins de scrisoarea prin care mai mulţi social-democraţi solicită demisia lui Dragnea şi consideră că respectivele chestiuni trebuiau să fie discutate mai întâi în interiorul formaţiunii, în forurile statutare.

BPJ al PSD Cluj a decis joi să-l susţină pe Liviu Dragnea, considerând că acesta nu trebuie să demisioneze. Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi, potrivit unui comunicat al PSD Cluj.

Organizaţia judeţeană Sălaj a PSD l-a mandat joi pe preşedintele Tiberiu Marc să nu susţină la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de vineri scrisoarea semnată de Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu şi a făcut apel la “unitate, stabilitate şi decenţă”.

De asemenea, Organizaţia judeţeană Sibiu a PSD l-a mandatat joi pe preşedintele acesteia, ministrul Turismului, Bogdan Trif, să transmită vineri Comitetului Executiv Naţional un mesaj de unitate şi de susţinere a programului de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD Argeş a adoptat joi o rezoluţie în care, printre altele, solicită conducerii partidului deschidere spre dialog şi o remaniere pentru impulsionarea activităţii guvernamentale. Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, Comitetul Executiv a decis, cu majoritate de voturi, să susţină “menţinerea unităţii partidului şi îndeplinirea programului de guvernare în baza căruia PSD a câştigat alegerile şi votul majoritar al argeşenilor”.

Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi a anunţat joi că “îşi exprimă aprecierea faţă de conducerea partidului şi de măsurile luate prin programul de guvernare”, precum şi susţinerea faţă de deciziile luate de Liviu Dragnea “pentru întărirea şi unitatea partidului”.

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a afirmat că orice temă poate fi discutată în cadrul Comitetului Executiv Naţional, fără a fi din start corectă sau greşită.

Deputatul PSD Florin Iordache a făcut un apel la stoparea conflictelor din partid.

Preşedintele interimar al PSD Braşov, Marius Dunca, a declarat că principiile enunţate în scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea sunt “normale, democratice”, însă în document se aduc “o serie de acuze bazate pe presupuneri, continuând cu potenţiale soluţii care sunt în planul de guvernare al PSD”.

Vicepreşedintele PSD Mihai Fifor, care a anunţat că vineri nu va putea participa la şedinţa CExN al partidului deoarece va fi în vizită oficială la Washington, a afirmat că are “obligaţia” de a fi alături de premierul Viorica Dăncilă şi de a susţine guvernarea PSD-ALDE, precum şi “nevoia de stabilitate şi coerenţă” în tot ceea ce partidul întreprinde. Joi, într-o postare pe Facebook, Fifor şi-a exprimat convingerea că în cadrul CExN pot fi găsite soluţii pentru orice nemulţumire, prin dialog constructiv.

Ministrul Afacerilor Europene: Să menținem guvernarea și să rămânem uniți

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, despre care unii spun că ar înlocui-o pe Viorica Dăncilă din funcţia de premier, face apel la rațiune și unitate în Partidul Social Democrat într-o postare pe Facebook înainte de Comitetul Executiv de astăzi.

 

Liviu Dragnea- martie 2018

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (30/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/01/2023)

Indreptare erori materiale in tranzactiile parti afiliate incheiate in S2 2022

MedLife S.A. (M) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R) ianuarie - iulie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/01/2023)

Amendament - Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)