Update articol:

Surse: Ludovic Orban vrea să ajungă din nou premier, ca să îi lase lui Dan Barna funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Sursa foto: facebook.com

Ludovic Orban a mers, astăzi, la Palatul Cotroceni cu varianta ca el să fie din nou propunere de premier din partea Partidului Național Liberal, potrivit unor surse politice.

Ludovic Orban ar duce negocieri paralele pentru a obține sprijinul celorlalte formațiuni politice. Reacțiile USR au fost foarte vehement împotriva acestei propuneri a lui Ludovic Orban. „Putem face un guvern cu PNL și cu premier Florin Cîțu sau Dacian Cioloș, dacă liberalii acceptă, dar nu cu Orban”, au declarat surse politice din USR.

Întrebat dacă are susținerea președintelui, Orban ar fi spus ca președintele știe de intenția sa și că nu a spus „nici da, nici ba”, conform Ştirilor Pro TV.

Dar Antena 3 spune că preşedintele Klaus Iohannis i-a spus lui Ludovic Orban că dacă celelalte partide vor susține varianta “Orban – premier”, atunci și el  îl va desemna ca șef al Executivului.

Sursele susţin că Orban ar fi explicat că este posibilă revocarea lui Florin Cîțu din poziția de premier propus de PNL, respectiv Biroul Politic Național al partidului să facă o altă propunere.

Se pare că Ludovic Orban i-a convocat pe liderii PNL la o ședință informală la sediul partidului. Surse din partid susțin că ar intenționa ca mâine să convoace ședința BPN pentru a retrage nominalizarea lui Florin Cîțu, relatează Digi24.ro

Dar liberalii sunt nemulțumiți de atitudinea lui Orban. Îi reproșează în primul rând că și-a dat demisia din funcția de prim-ministru, situație care a dus de fapt la toată această criză politică. Lui Orban i se reproșează din interior și faptul că „și-a luat partidul pe persoană fizică” și că „se poartă de parcă ar fi venit cu partidul de acasă”, conform Stirilor Pro TV.

În această situație, USR PLUS va primi funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru Dan Barna, iar negocierile s-ar debloca.

La discuțiile de astăzi, de la Vila Lac, au fost prezenți Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache. Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii