Update articol:

Surse: Ministrul Energiei a cerut convocarea acționarilor Petrom, pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh din Consiliul de Supraveghere

Sursa: gov.ro Sursa: gov.ro

Ministrul Energiei Virgil Popescu a cerut convocarea acționarilor Petrom (SNP), pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh din Consiliul de Supraveghere, potrivit unor surse. Acestea susțin că Shhaideh a refuzat să își dea demisia. 

Momentan nu se cunoaște numele înlocuitorului pentru Sevil Shhaideh. Se pare că, deocamdată, nu se intenționează și înlocuirea lui Radu-Spiridon Cojocaru. Sursele noastre au precizat că Sevil Shhaideh își va primi indemnizația pentru Consiliul de Supraveghere Petrom până la momentul înlocuirii.

Financialintelligence.ro a scris, în decembrie, despre intenția înlocuirii lui Shhaideh.

Sevil Shhaideh  a fost confirmată în aprilie anul trecut de Adunarea Generală a Acționarilor OMV Petrom pe poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, pe care ar fi trebuit să o ocupe în următorii 3 ani.

Premierul Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Sevil Shhaideh a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în timpul guvernării PSD.

La 21 decembrie 2016, Sevil Shhaideh a fost prima propunere făcută de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de prim-ministru al României, propunere refuzată de președintele Klaus Iohannis la 27 decembrie 2016. În perioada mai 2015 – noiembrie 2015 Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a schimbat încadrarea juridică pentru care a fost începută urmărirea penală a fostului vicepremier,  de la “abuz în serviciu” la “abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”, în dosarul „Belina”.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii