Update articol:

Surse: Viorica Dăncilă demisionează din fruntea PSD; Marcel Ciolacu va  prelua şefia interimară a partidului

Sursa foto: gov.ro

Mai mulţi lideri PSD i-au cerut astăzi Vioricăi Dăncilă să demisioneze din fruntea PSD, conform unor surse politice, aceasta rămânând  fără susţinere în partid după înfrângerea de la prezidenţiale. Se pare că aceasta îşi va anunţa marţi retragerea din funcţia de preşedinte al PSD.

Sursele spun că Marcel Ciolacu va  prelua şefia interimară a PSD, până la organizarea unui Congres, anul viitor. Printre liderii care-l susţin pe Ciolacu se numără Lia Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Niculae Bădălău.

Marcel Ciolacu i-ar fi promis Vioricăi Dăncilă şefia organizaţiei de femei şi un loc eligibil la alegerile parlamentare de anul viitor.

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook luni seara.

El a remarcat faptul că rezultatul alegerilor prezidenţiale nu mulţumeşte pe niciunul dintre membrii partidului, dar asta nu înseamnă ca nu există soluţii.

”Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, aşa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic!”, scrie Ciolacu.

Sociologul Vasile Dâncu, fost lider PSD, a anunțat, luni seara, la România TV, că le-a prezentat șefilor din formațiune sondajele cu Viorica Dăncilă candidat la președinție și au decis să meargă pe mâna ei, deși cifrele arătau un eșec de proporții.

Dâncu a mai spus că PSD are nevoie de o restructurare, iar Dăncilă va face un pas în spate, deși nu are nicio vină pentru scorul de la prezidențiale. Totul s-ar fi produs din cauza valului anti-PSD pornit în epoca Liviu Dragnea, a adăugat sociologul, potrivit stiripesurse.ro.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014