Update articol:
Sute de migranți vor să treacă, ilegal, Balcanii (video)

UPDATE: Angela Merkel şi Sebastian Kurz au convenit asupra necesităţii creşterii controalelor la frontierele UE

www.krajina.ba

Cancelarul german Angela Merkel şi omologul său austriac Sebastian Kurz au convenit duminică asupra intensificării eforturilor colective pentru stoparea numărului mare de migranţi care intră în Uniunea Europeană, relatează luni dpa, potrivit Agerpres.

După o întrevedere la Berlin, cei doi lideri au anunţat eforturi pentru îmbunătăţirea colaborării cu state africane în vederea combaterii migraţiei, precum şi un plan al Comisiei Europene privind întărirea Frontex (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) cu 10.000 de agenţi de frontieră până în 2020.

Deşi Kurz şi Merkel au avut în trecut disensiuni cu privire la gestionarea migraţiei, cancelarul austriac a admis o turnură a Berlinului spre politici mai ferme în această problemă.

Cancelarul austriac a anunţat, de asemenea, că ţara sa va găzdui un summit UE-Africa împreună cu preşedintele Rwandei, Paul Kagame, în decembrie, la Viena, pentru a întări relaţiile economice cu continentul african, de unde provin mulţi dintre migranţii care caută azil în Europa.
…………………

Sute de migranți ilegali încearcă să treacă, zilnic,  granița croată de la Cantonul Una-Sana. GEFIRA subliniază că, potrivit estimărilor, există între 3.000 și 3.500 de migranți în Bihac, iar noi grupuri din multe țări din Asia și Africa ajung zilnic.

Sursa: https://www.krajina.ba/bihac-pogledajte-ilegalni-prelazak-stotine-migranata-preko-planinskih-prevoja/

Mulți dintre ei încearcă să treacă granița bine păzită a Republicii Croația și să-și continue călătoria spre țările din Europa de Vest, prin muntele Plješevica. Membrii Serviciului de salvare de pe munte Bihac au înregistrat coloane de migranți care vor să traverseze ilegal frontiera de stat.

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023