Update articol:

Takeaway plăteşte opt miliarde de dolari pentru preluarea companiei britanice Just Eat

Compania olandeză Takeaway.com a câştigat bătălia pentru preluarea firmei britanice Just Eat, cu o ofertă de 6,2 miliarde de lire sterline (opt miliarde de dolari) finanţată exclusiv prin acţiuni, în urma tranzacţiei urmând să fie creată una dintre cele mai mari platforme de livrări de mâncare online din lume, transmit BBC şi Reuters.

Oferta Takeaway era de 906 de penny per acţiune, depăşind-o pe cea a conglomeratul olandez Prosus, care a oferit 800 de penny per acţiune. Prosus este o companie desprinsă din grupul sud-african Naspers, din care face parte şi eMAG. Compania deţine deja participaţii în diverse platforme de livrări de mâncare online, inclusiv Delivery Hero, iFood (America Latină) şi Swiggy (India), potrivit Agerpres.

Entitatea combinată, care va procesa anual 360 de milioane de comenzi, în valoare de 7,3 miliarde de euro, va fi condusă de directorul general al Takeaway, Jitse Groen, va avea sediul central în Amsterdam şi va fi listată la Bursa de la Londra. De asemenea, noul grup va avea 23 de subsidiare, în special în Europa dar şi în Canada, Australia şi America Latină.

În urma centralizării comenzilor pe platforma Takeaway.com, a unificării brandurilor şi a îmbunătăţirii aprovizionării, reducerile anuale de costuri se vor ridica la aproximativ 20 de milioane de euro, a anunţat compania olandeză.

Takeaway şi Delivery Hero sunt prezente şi în România.