Update articol:

Tănase (BVB): Avem 130.000 de investitori individuali; va trebui să triplăm numărul acestora

Numărul de investitori individuali pe piaţa din România ar trebui triplat, de la un nivel de aproximativ 130.000 în prezent, a afirmat, luni, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase, la un eveniment de specialitate.

“Avem mult mai mulţi investitori pe piaţă faţă de acum doi ani. Avem acum 130.000 de investitori individuali. Încă suntem jos faţă de populaţia activă a României. Va trebui să triplăm numărul acesta de investitori, nu doar să fim comparaţi cu Polonia. Sunt companii româneşti, campioni ai economiei naţionale, pe care sperăm să le vedem pe piaţă”, a menţionat Adrian Tănase, la conferinţa “Cum facem bursa mai atractivă pentru noi emitenţi şi investitori? Cum atragem la bursă noi jucători semnificativi din economia privată românească?”, organizată de DC Media Group.

El a subliniat că există “o clasă de companii pe care trebuie să o ajutăm să se finanţeze”.

Directorul general al BVB a subliniat că Bursa de Valori Bucureşti nu se poate dezvolta “fără concursul şi fără contribuţia semnificativă a autorităţilor”.

“Dacă cineva îşi închipuie că Bursa de Valori Bucureşti se poate dezvolta prin propriile forţe, fără concursul şi fără contribuţia semnificativă a autorităţilor la dezvoltarea ei, aceasta este o iluzie din punctul meu de vedere. O piaţă ca a noastră, de la nivelul acesta, nu se poate dezvolta către piaţa emergentă sau piaţa dezvoltată decât cu concursul autorităţilor şi cu concursul spectrului politic. De la un anumit nivel putem spera ca această piaţă să înceapă să se autosusţină, însă va trebui până atunci să lucrăm împreună”, a adăugat Tănase. (Agerpres)

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALRO S.A. (ALR) (19/07/2024)

Trading Update T2 2024

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024