Update articol:

Tanczos: Avem o oportunitate uriaşă de a finanţa proiectele pe digitalizare prin PNRR

Barna Tanczos Tánczos Barna

România are o oportunitate uriaşă de a finanţa proiectele pe digitalizare prin PNRR, având la dispoziţie 1,9 miliarde de euro, a declarat, miercuri, Barna Tanczos, ministrul interimar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în cadrul evenimentului “Ghişeul.ro – 10 ani de plăţi online”.

“Fără doar şi poate, Ghişeul.ro a fost un motor în acest proces de dezvoltare, un motor al schimbării, al generării acestor lucruri care vin în sprjinul cetăţenilor. Evident, nu ne putem opri aici. Avem proiecte ambiţioase pentru viitor şi acest lucru se vede în acest PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.) care este aprobat de Comisia Europeană. Avem digitalizarea ca o dezvoltare continuă. Este cea de-a doua prioritate în mecanismul european “NextGenerationEU”, după politicile de mediu. Avem o oportunitate uriaşă de a finanţa proiectele pe digitalizare prin PNRR şi avem la dispoziţie 1,9 miliarde de euro. Guvernul României a adoptat în luna iunie politica publică în domeniul e-guvernării. Aşadar, avem fonduri, avem resurse, avem instituţii care pot implementa aceste politici, avem ADR care este o instituţie solidă ce va genera în continuare schimbări, dezvoltare, soluţii noi în tot ce înseamnă e-Guvernare. Din acest moment avem nevoie doar de consecvenţă, de perseverenţă şi profesionalism”, a afirmat Tanczos, potrivit Agerpres.

Acesta a menţionat, totodată, că nu este de mirare că oamenii au, astăzi, pretenţii mai mari faţă de acum 10 – 15 ani, iar “când avem ceva de rezolvat, prima întrebare firească este dacă acest lucru se poate face online”.

“Astăzi, cu toţii avem abilităţi tehnice şi cunoştinţe informatice mult mai amănunţite. Ştim mult mai bine ce înseamnă să fii înrolat într-un sistem online, cum se fac plăţile cu cardul din propria sufragerie, ce înseamnă să scapi de cozi şi de birocraţie. Platforma Ghişeul.ro, prin utilitatea sa, ne-a obişnuit cu posibilitatea de a ne trăi viaţa în moduri despre care poate visam. În septembrie, 170 de autorităţi publice centrale şi locale erau înrolate în acest sistem şi astfel milioane de cetăţeni au putut plăti taxele şi impozitele printr-un simplu click. Acest lucru reprezintă, practic, viitorul. Nu este de mirare că astăzi avem şi pretenţii mai mari, avem aşteptări diferite faţă de acum 10 – 15 ani. Când avem ceva de rezolvat, prima întrebare firească este dacă acest lucru se poate face online. Observăm că din ce în ce mai multe lucruri se pot rezolva aşa şi contribuţia ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea României, n.r.) la aceste sisteme online este esenţială”, a adăugat Barna Tanczos.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO) organizează, miercuri, evenimentul “Ghişeul.ro – 10 ani de plăţi online”.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions