Update articol:

Tánczos Barna, după raportul ONU despre schimbările climatice: Trebuie să acționăm acum în vederea evitării catastrofei climatice

Ministrul Mediului, Tánczos Barna despre schimbarile cimatice

Raportul experților ONU în domeniul schimbărilor climatice, care a fost publicat astăzi (n.n. ieri), prevede explicit faptul că este nevoie de voință politică comună ca să rescriem scenariul pesimist despre care ne avertizează, pe bună dreptate, specialiștii din Grupul de lucru al IPCC,  a scris Ministrul Mediului, Tánczos Barna, pe Facebook.

“În consecință trebuie să privim spre viitor deoarece și oamenii de știință recunosc că mai există speranță. Însă trebuie să acționăm acum în vederea evitării catastrofei climatice.”, a scris ministrul, adaugand: ” ✅ Trebuie să existe acțiuni corelate între instituții guvernamentale, organizații nonprofit și cetățeni. Protecția mediului nu poate fi realizată exclusiv prin legi, este imperios necesară schimbarea mentalității în fiecare situație decizională. Aici nu mai vorbim despre noi, ci despre viitorul copiilor și nepoților noștri.

✅ România va face tot posibilul ca în etapa reconstrucției economice de după pandemia Covid-19 reducerea emisiilor de carbon să fie un factor primordial. Vom putea lăsa în moștenire generațiilor următoare o planetă locuibilă doar prin reducerea emisiilor de carbon și consumul inteligent și sustenabil de energie.

✅ De asemenea, în etapa reconstrucției economice de după pandemia Covid-19, va trebui să includem în politicile naționale criterii privind o infrastructură și o industrie curată, sustenabilă, iar în paralel să creem oportunități de afaceri și de locuri de muncă verzi.

📍 În cadrul celei de-a douăzeci și șasea Conferință a ONU privind schimbările climatice, care va avea loc la Glasgow în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie, România va milita pentru soluții durabile și cu adevărat eficiente la problemele semnalate.

🤝 La summit-ul climatic #Cop26, vom sprijini la toate nivelurile eforturile internaționale, iar România va implementa, cu eficacitate, măsurile la care se angajează având în vedere aspectele economice și sociale ale acestora.”

Cei mai importanți oameni de știință din lume în domeniul climei au lansat luni cel mai puternic avertisment cu privire la urgența climatică din ce în ce mai profundă, preconizând că schimbările climatice se vor accentua în toate regiunile în deceniile următoare, scrie CNBC.

Un raport anticipat al grupului ONU pentru schimbările climatice avertizează că limitarea încălzirii globale la aproape 1,5 grade Celsius sau chiar la 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale „nu va putea fi atinsă” fără reduceri imediate, rapide și pe scară largă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Raportul Grupului de lucru 1 al IPCC de astăzi (n.n. ieri) este un cod roșu pentru umanitate”, a declarat secretarul general al ONU, António Guterres: „Semalele de alarmă sunt asurzitoare, iar dovezile sunt irefutabile: emisiile de gaze cu efect de seră generate de arderea combustibililor fosili și defrișări ne sufocă planeta și pun riscuri imediate pentru miliarde de oameni”.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (24/05/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (24/05/2022)

Acord cu Fondul de Investitii al Initiativei celor Trei Mari S.A. SICAV-RAIF

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/05/2022)

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semneaza un Memorandum de Intelegere

MUNICIPIUL BISTRITA (BIS29) (24/05/2022)

Plata rata cupon 50, rambursare rata principal 50 & calcul rata dobanda pentru cuponul 51

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014