Update articol:

Tăriceanu spune că ”a discutat” despre o viitoare colaborare ALDE-Pro România

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a revenit, miercuri, asupra anunţului referitor la o viitoare colaborare cu Pro România şi precizează că între cele două formaţiuni politice au avut loc discuţii şi că nu s-a luat vreo hotărâre.

În anunţul făcut iniţial pe Facebook, el a înlocuit cuvântul „hotărât” cu „discutat”.

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune şi, astfel, vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare, grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu în postarea rectificată.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a precizat miercuri că, în urma discuţiilor cu ALDE, s-a progresat „foarte mult” în direcţia participării la un proiect comun între cele două formaţiuni politice, dar o decizie în acest sens nu a fost încă luată. 

De asemenea, liderii PSD și ALDE, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu, au programată miercuri o întâlnire la Palatul Victoria, potrivit Digi24. Întâlnirea ar urma sa aiba loc dupa ce Tariceanu si Victor Ponta au discutat miercuri dimineata despre o alianta politica, iar Ponta cere ALDE sa iasa de la guvernare.

De asemenea, Guvernul pregateste rectificarea bugetara si ALDE are mai multe nemultumiri legate de proiect.