Update articol:

Teatrul Globe din Londra avertizează publicul despre temele „supărătoare” din piesa Romeo și Julieta a lui Shakespeare

Teatrul Globe din Londra a declanșat controverse prin emiterea de avertismente cu privire la “momentele de violență” din tragedia Romeo şi Julieta,  scrisă de Shakespeare acum 400 de ani.

Globe avertizează publicul înainte de spectacolele respective  că sinuciderea, consumul de droguri și sângele fals apar în producția de anul acesta: „Această producție conține scene de suicid, momente de violență și referințe la consumul de droguri. Conține efecte sonore de împușcare și se utilizează sânge de scenă. Dacă ați fost afectat de oricare dintre problemele ridicate în această producție, găsiți detalii mai jos despre organizațiile care oferă sfaturi și sprijin. Pentru întrebări sau nelămuriri cu privire la aceste elemente, vă rugăm să contactați echipa noastră”.

Personalul teatrului oferă, de asemenea, membrilor publicului numărul de asistență a unei organizații caritabile de sănătate mintală, în cazul în care au nevoie de sprijin emoţional după vizionarea piesei.

Piesa, scrisă de Shakespeare la sfârșitul secolului al XVI-lea, spune povestea îndrăgostiților a căror dorință de a transcende rivalitățile familiilor lor eșuează atunci când Romeo se sinucide după ce a crezut în mod greșit că Julieta este moartă.

Măsurile teatrului Globe au fost considerate „absurde”, deputatul conservator Pauline Latham spunând: „Acest lucru este absolut ridicol. Cum am ajuns la asta după atâția ani de Shakespeare?”

Fostul ministru Ann Widdecombe a spus: „Nu te duci să-i vezi pe Romeo și Julieta dacă vrei o seară ușoară”.

Actorul Christopher Biggins a adăugat: „Trebuie să avem semne pentru tot ce se află sub soare. Este o glumă. Ceea ce încearcă acum este să insulte mentalitatea spectatorilor de teatru”.

Globe declară că versiunea recentă a piesei încearcă să abordeze problemele contemporane, personajele principale au fost plasate într-o Verona unde „sistemul îi favorizează pe cei minoritari și își propune să nu mai considere drept «romantică» sinuciderea celor 2 îndrăgostiți.”

„Noi, la Globe, credem că o piesă veche de 400 de ani poate fi reinventată și remodelată într-o multitudine de moduri”, spune un purtător de cuvânt al Globe.

„Pentru producția noastră din 2021, am preferat o abordare antiromantică a piesei Romeo și Julietei. Producțiile istorice ale piesei au romanticizat sinuciderea – noi abordăm tragedia direct.”

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014