Update articol:

Teheranul acuză SUA că foloseşte ambasadele pentru spionaj

Anterior, Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că şi-a folosit ambasadele în alte ţări pentru a organiza acte de terorism

Teheranul a acuzat SUA de folosirea ambasadelor sale pentru spionaj şi activităţi subversive, potrivit lui Bahri Kasemi, reprezentant oficial al Ministerului de Externe iranian, după ce, anterior, Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a spus Iranul că şi-a folosit ambasadele în alte ţări pentru a organiza acte de terorism şi a cerut tuturor ţărilor să verifice cu atenţie toţi diplomaţii iranieni.

“Pompeo face aceste acuzaţii nefondate pe fondul diferitelor mărturii publicate de o serie de surse care indică participarea ambasadelor SUA în spionaj şi mişcări distructive, unde sute de angajaţi militari şi de securitate lucrează sub acoperire diplomatică”, a spus Kasemi.

Potrivit acestuia, în istoria modernă, există exemple dovedite de ambasade americane care interferează în afacerile interne ale ţărilor lor gazdă şi subminează relaţiile acestor ţări cu alte state.

Mike Pompeo a spus că unii iranieni din Europa au fost arestaţi pentru că pregăteau un atentat la Paris. Un diplomat iranian din Viena se presupune că a fost implicat într-un complot pentru a ataca un miting al opoziţiei iraniei din Franţa, pe 30 iunie. Pompeo a adăugat că SUA îndeamnă ţările să ia decizii corespunzătoare cu privire la propria lor securitate şi să rămână vigilenţi.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (02/10/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 25.09.2023-29.09.2023

AAGES S.A. (AAG) (02/10/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 25-29 septembrie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/10/2023)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF ENERGIE PATRIA-TRADEVILLE (PTENGETF) (02/10/2023)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (02/10/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGOA, convocata pentru data de 18/19.10.2023