Update articol:

Telefoanele iPhone pot fi produse în afara Chinei, dacă este nevoie

Sursa Instagram

Apple Inc. are un plan de rezervă în cazul în care războiul comercial dintre SUA și China scapă de sub control, potrivit Bloomberg.

Compania The Cupertino, cu sediul în California, are o capacitate suficientă pentru ca toată producția de iPhone-urile să se fac în SUA, în afara Chinei, dacă este necesar, potrivit unui director de la Hon Hai Precision Industry Co. Contractorul taiwanez produce acum majoritatea telefoanelor pe teritoriul chinez.

China este crucială în afacerea Apple, fiind originea majorității iPhone-urilor și iPad-urilor, precum și cea mai mare piață internațională. Dar președintele Donald Trump a amenințat Beijingul cu noi tarife pentru bunuri chinezești de aproximativ 300 de miliarde de dolari, un act care ar spori dramatic tensiunile, în timp ce ar impune o taxă punitivă asupra celui mai profitabil produs al Apple.
Hon Hai, cunoscut și ca Foxconn, este cel mai important partener de fabricație al gigantului american. Acesta va sprijini pe deplin Apple dacă va trebui să-și ajusteze producția pe măsură ce scandalul comercial SUA-China escaladează și devine mai imprevizibil, a declarat  Young Liu, șeful diviziei de semiconductori, într-un briefing al investitorilor, la Taipei.

“Douăzeci și cinci la sută din capacitatea noastră de producție se află în afara Chinei și putem ajuta Apple să răspundă nevoilor sale pe piața din S.U.A.”, a declarat Liu, adăugând că în India se fac investiții pentru Apple. “Avem suficientă capacitate pentru a satisface cererea Apple”.

Acțiunile Apple au crescut cu mai puțin de 1%, până la 194.40 dolari, în New York, marți dimineață.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/07/2020)

Tranzactii Parti Afiliate Ian-Iun 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/07/2020)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

DAFORA SA (DAFR) (02/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017