Update articol:

Televiziunea de stat rusă: Coreea de Nord oferă Kremlinului 100.000 de „voluntari”

Kim Jong un Sursa foto: kcna.kp

Coreea de Nord s-a oferit să trimită 100.000 de soldați pentru a sprijini Rusia în războiul din Ucraina, a anunțat televiziunea de stat rusă, potrivit New York Post.

Oferta de asistență militară a statului nord- coreean nu a putut fi verificată imediat, dar a fost preluată de expertul rus în apărare Igor Korotchenko.

„Există informații conform cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict”, a spus Korotchenko la Russian Channel One.

Korotchenko a fost în mod deosebit interesat de ceea ce el a numit „bogația de experiență a statului nord-coreean în focul contra bateriei” (n.r. Focul contra bateriei este o tactică militară pe câmpul de luptă folosită pentru a învinge elementele de foc indirect ale inamicului)– o remarcă grăitoare având în vedere rapoartele despre succesul artileriei cu rază lungă de acțiune al Ucrainei de la achiziționarea în iunie a sistemelor de rachete HIMARS fabricate în SUA, scrie New York Post.

„Dacă Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm”, a spus Korotchenko.

Conform New York Times, se pare că nu a fost luată în considerare această forță „voluntară” dintr-un stat autoritar precum Coreea de Nord.

Asistența nord-coreeană vine în momentul în care mai multe state satelit ruse furnizează așa-numitele forțe „voluntare”, un semn pe care unii analiști de informații occidentali l-au considerat ca un indiciu că Vladimir Putin nu are capitalul politic pentru a ordona o mobilizare în masă în Rusia.

Chiar luna trecută, seful spionajului britanic Richard Moore a spus că efortul de război al Rusiei este „pe cale să se epuizeze”.

„Evaluarea noastră este că rușilor le va fi din ce în ce mai dificil să furnizeze soldați și armament în următoarele câteva săptămâni”, a spus șeful MI6 în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Forumul de Securitate Aspen din Colorado.

„Aceștia nu sunt copii din clasa de mijloc din Sankt Petersburg sau Moscova”, a spus el despre trupele trimise în prima linie împotriva Ucrainei. „Aceștia sunt copii săraci din zonele rurale ale Rusiei, sunt din orașele din Siberia, fac parte din minorități etnice – asta e carnea de tun [a lui Putin].

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (27/02/2024)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Teleconferinta rezultate financiare preliminare 2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/02/2024)

Disponibilitate Raport Rezultate Financiare Preliminare 2023

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Disponibilitate raport rezultate financiare preliminare 2023