Update articol:
Forumul Energiei

Teodor Chirica, Nuclearelectrica: Impactul OUG 114 pe 2019 nu e foarte mare, incertitudinea este foarte mare (video)

La nivelul Nuclearelectrica, impactul OUG 114 pe 2019 nu este foarte mare, ci incertitudinea este foarte mare, a spus Teodor Chirica, Consilier al Directorului General Nuclearelectrica și Președintele Forumului Atomic European, la Forumul Energiei, organizat de Financialintelligence.ro.

Domnia sa a spus: “Nu știm ce va fi în 2020 și 2021, avand in vedere ca suntem în plin proces de lansare a unor investiții importane. Si alte companii sunt în această situație“.

Potrivit domniei sale, Comisia Europeana analizează opt scenarii pentru a se ajunge la o Europă fără emisii de carbon în 2050. Astfel, urmează foarte multe retrageri de centrale, iar Comisia vede în continuare concentrarea efortului pe retehnologizare și extinderea duratei de viață a capacitatilor care se pretează și, începând cu 2035, construcția de noi capacitati.

Teodor Chirica a precizat că și Nuclearelectrica se află pe acest trend – retehnologizarea Unității 1 și, în perspectivă, a Unității 2, dar și Unitățile 3 și 4 care urmează să vină.

Nuclearelectrica are în analiză indentificarea unor soluții după 2035-2040.