Update articol:

 Teodor Meleşcanu – noul preşedinte al Partidului Forța Națională

Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Forța Națională au ales, ieri, noul președinte interimar al formațiunii politice, în persoana domnului senator Teodor Melescanu, prim-vicepreședintele partidului, doamna deputat Gratiela Gavrilescu, precum și purtătorul de cuvânt, domnul deputat Ştefan Alexandru Băişanu.

În cadrul declarațiilor de presă susținute la sfârșitul ședinței, președintele interimar al Forței Naționale, dl Teodor Melescanu, a afirmat:

“Mulțumesc celor care au creat aceasta FORȚĂ precum și celor care s-au alăturat acestui partid! Suntem un partid de centru. Preocuparea noastră este aceea de a contribui cu adevărat la revigorarea României, la crearea unei platforme civice și politice care să asigure progresul social, economic, cultural, moral și spiritual în favoarea românilor.
Am stabilit obiectivul de a participa la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.
Din toate analizele care s-au făcut, rezultă că aproximativ 20% din electorat își dorește un partid național care să promoveze interesele românilor și României în interior și în exterior. Sunt convins că vom aduce în România un alt mod de a face politică. Nu dorim ca dezbinarea din România să continue, dorim să contribuim la adunarea tuturor celor care gândesc românește.”

La rândul său, prim-vicepreședintele partidului, dna Grațiela Gavrilescu, a declarat:

“Suntem români, ne dorim să trăim într-o Românie unită și cuvântul de ordine al Partidului Forța Națională este respectul. Respect pentru toti românii, respect pentru resursele noastre naționale, respect pentru cei cu care suntem parteneri. Dorim ca acest partid să poată să creeze locul în care toți românii să simtă românește și care își doresc, în același timp, să trăiască într-o țară stabilă, o țară care, atât de bogată fiind, nu trebuie să fie împărțită între buni și răi, între bărbați și femei, între tineri și vârstnici. Nu trebuie să împărțim țara în culori. Suntem o singură țară, un singur popor. Trebuie să păstrăm forma țării așa cum a fost ea făcută la Marea Unire. Și mai trebuie ceva: resursele acestei țări să nu fie vândute și să nu fie la cheremul oricăruia. Noi suntem cei care decidem. Vom face ca acest partid să poată să își deschidă porțile tuturor românilor, indiferent de etnie. Este partidul românilor din România și al românilor de pretutindeni.”

În același timp, dl deputat Ștefan Baișanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Forța Națională, a afirmat:

„Fac parte dintr-o echipă de români, de creștini care ne dorim să renaștem flacăra vie a naționalismului în România. Nu este un partid clasic. Este o mișcare pe care o simțim cu toții din ce în ce mai pregnantă la nivelul fiecărui cetățean din România. Nu cred că există român care să nu simtă cu inima și cu sufletul că aparține acestui pământ , că e mândru că e român și vorbește limba română. România trebuie să fie demnă și în picioare. Demni, atât unii în fața celorlalți, cât și noi toți, în fața Europei și a celorlalte națiuni. Am avut senzația, de-a lungul timpului, că e o infracțiune să fii român, că e un delict să vorbești limba română, că e o rușine să îți susții tradițiile și neamul. S-a terminat cu aceste lucruri și cred că, în fibra fiecăruia dintre noi, stă dorința de a arăta lumii întregi că suntem un neam capabil , luați individual și ca întreg.”

Referindu-se la orientarea partidului Forța Națională, dl Mircea Găinușă, membru fondator al Partidului Forța Națională și secretar general al formațiunii, a declarat:

„Partidul Forța Națională este un partid național și naționalist luminos, cu reprezentare în Parlamentul României, are reprezentare în toate județele țării și în toate sectoarele municipiului București. Partidul Forța Națională este partidul națiunii române, este vocea poporului și va reprezenta pentru România forța schimbării, care va arăta demnitatea poporului român. Partidul Forța Națională este un partid de gândire exclusiv românească, nu este un partid pivot, coordonat din afara țării sau de forțe oculte din interior. De aceea, partidul Forța Națională nu trebuie asociat cu nicio formațiune politică existentă, partidul fiind centrat pe problemele țării și mai puțin pe doctrine și ideologii.”

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)