Update articol:
REACŢIE LA DECLARAŢIA LUI TĂRICEANU

Teodorovici la DIGI 24: Eliminarea impozitului de 2% pe energie va trebui discutată, în primul rând, în coaliția de guvernare

Cetățenii sunt protejați împotriva eventualelor dificultăți cu care s-ar putea confrunta băncile, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor din România.

Suntem deschişi la orice fel de discuţii”.  

Impozitul de 2% pentru energie ar putea fi eliminată doar după discutarea acestui subiect în coaliția de guvernare PSD-ALDE și în Guvern, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, la DIGI 24.

„Mă bucur că a fost o discuție astăzi. Este un subiect care va trebui discutat în primul rând în coaliție, în Guvern și vedem care va fi decizia finală. OUG 114 se adresează mai multor domenii, acesta este unul dintre ele. Dacă se va modifica ceva, va fi o discuție în coaliție, apoi în Guvern și vedem decizia aplicată într-o ședință de guvern”, a spus Teodorovici, miercuri seară, la Digi24.

Ministrul Finanțelor a adăugat: „Sunt deschis la orice fel de discuție, că vorbim de energie, de bănci. Nu plecăm de la ideea de a modifica din start ceva sau de a nu modifica. Va trebui discutată la nivel de coaliție, și în guvern, sau în paralel. Nu contează ordinea”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, în debutul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.

Eugen Teodorovici a precizat că taxa pe lăcomie este prevăzută în buget cu o sumă egală cu zero şi că în cazul în care o astfel de taxă s-ar elimina, efectul ar fi exact invers: “Noi am pus această taxă pentru a descuraja băncile vizavi de o practică – spunem noi  incorectă- față de români, cei care iau împrumuturi în lei. Dar nu este o problemă în cazul în care se va decide în acest fel vizavi de ceea ce noi am construit în buget. Din contră! Pe partea de energie sunt chiar dividendele, care ar trebui să fie mai mici în cazul unei astfel de prevederi care să rămână mai departe”.

Întrebat dacă niciuna dintre taxele din ordonanța 114 nu afectează bugetul, ministrul a spus: “La jocurile de noroc este estimată o sumă dar e mică în comparație cu suma bugetului, undeva la 100 de milioane de euro, dacă nu mă înșel. Acolo e o altă discuție. Dar în zona de energie, comunicații sau partea bancară aici nu vor fi influențe negative vizavi de buget”.

 

Tăriceanu: Am discutat cu premierul, probabil se va renunţa la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021