Update articol:

Teodorovici: Restructurarea financiară ar putea ajuta 31 de companii de stat care nu ar mai avea altă şansă

Restructurarea financiară ar putea ajuta 31 de companii de stat care nu ar mai avea altă şansă în lipsa unei asemenea măsuri şi care riscă să se închidă în cazul în care intră într-o situaţie dificilă, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la un eveniment dedicat marilor proiecte de investiţii.

“Sunt 31 de companii de stat care sunt subiectul acestei ordonanţe de urgenţă 6/2019. 31. Sunt 2.700 de companii în zona privată. Să ne gândim că poate luăm pe cele 31, de stat. Bun. Nu le ajutăm cu nimic astăzi. Nu le mai putem ajuta cu diferite măsuri de ajutor de stat. Comisia ne spune clar: nu merge, ilegal, recuperaţi. Da? Nu merge! Şi atunci clar, într-un an, doi, trei, eficienţă nu mai poţi să faci pentru că ani de zile toată ţara asta a contribuit la îngroparea acestor companii, că nu e unul vinovat, sunt toate partidele politice care s-au perindat la nivelul ţării vinovate de ce s-a întâmplat la companiile de stat. Deci nu este unul sau altul. Toţi cei din clasa politică şi care atunci când au jurat pe biblia aia şi pe constituţie se gândeau la maşini şi la altele. Ăia sunt vinovaţi! Şi atunci, dacă nu facem lucrul acesta acum, este o singură şansă pe care aceste companii o mai au. Pentru că dacă în aceste şase luni de zile, plus una, că am mai prelungit cu o lună de zile, nu notifică faptul că vor să li se aplice această restructurare financiară, o altă şansă nu mai au. S-au închis”, a spus Eugen Teodorovici, la conferinţa “Upgrade România: Soluţii pentru finanţarea marilor proiecte de investiţii ale României”, potrivit Agerpres.

El a precizat că în cazul în care companiile de stat nu solicită restructurarea financiară riscă să se închidă dacă intră într-o situaţie dificilă.

“Dacă dăm acum o astfel de măsură, peste un an, doi, trei, cinci, şase, şapte – nu ştiu când – acestea vor fi clar închise. Ce va însemna pentru noi ca stat? Plăţi compensatorii cum spune legea, pentru luni de zile, nu ştiu exact care e perioada legală, pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi. Ne va costa mai mult pe noi, ca stat, decât să luăm măsura acum. Făcând asta acum şi ştergând datoriile istorice care vin de foarte mulţi ani de zile îi dai o şansă acelei companii să fie atractivă în piaţă”, a afirmat Eugen Teodorovici

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii