Update articol:

TeraPlast a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru un proiect de energie regenerabilă

TeraPlast
  • Grupul are în vedere dezvoltarea unei noi centrale fotovoltaice

  • Valoarea investiției este de peste 19 milioane de lei

Grupul TeraPlast (TRP) a depus o cerere de finantare a proiectului „Infiintare capacitate noua de productie a energiei electrice din surse solare, cu instalatii de stocare integrate, pentru autoconsumul TeraPlast SA” prin Programul National de Redresare si Rezilienta, arată un raport transmis Bursei de Valori București. Proiectul vizeaza dezvoltarea surselor de energie regenerabila din parcul industrial din Saratel. Investitia presupune constructia unei centrale fotovoltaice. Energia rezultata ar urma sa fie utilizata in cadrul Grupului. Proiectul a fost depus in platforma PNRR, unde au fost depuse peste 650 de proiecte pentru energie regenerabila.

”Acest proiect ambitios ne ajuta sa marcam doua puncte importante din strategia Grupului. Investitia este parte integranta a programului nostru dezvoltare sustenabila, de reducere semnificativa a amprentei de carbon, asa cum ne-am asumat. Proiectul de fata contribuie la reducerea emisiilor anuale cu peste 3.200 tone CO2e (CO2 echivalent). In al doilea rand, productia de energie din surse regenerabile ne creste competitivitatea, prin reducerea unor costuri, si ne ofera o expunere mai mica la volatilitatea pietei de energie, intr-un context complex cum este cel actual, care tinde sa devina persistent. Vom continua sa investim in acest gen de solutii si in viitor deoarece sunt beneficii reale atat pentru business, cat si pentru mediu” a afirmat Nicolae Rosu, director operational al Grupului TeraPlast.

Proiectul este parte din bugetul de investitii al TeraPlast pentru 2022. Valoarea totala a proiectului depus trece de 19 milioane de lei. Investitia include o centrala fotovoltaica cu putere de circa 4,56 MWp, respectiv o putere produsa (din invertoare) de 3,8 MW.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack si Somplast. Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si, din septembrie 2021, in indicii Small Cap si Global All Cap ai FTSE Russell.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)