Update articol:

TeraPlast îi prelungește mandatul directorului general Alexandru Stânean pentru o perioadă de 4 ani

Grupul TeraPlast (TRP) prelungește mandatul directorului general – Alexandru Stânean – pentru o perioadă de 4 ani, începând cu 2 iulie 2020, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație în cadrul ședinței din data de 26 iunie 2020.
Alexandru Stânean face parte din echipa Grupului TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat poziții precum director general adjunct, director de operațiuni sau responsabil de dezvoltarea pe piețele externe. Totodată, dl Stânean a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul companiei în 2008.

În urma deciziei Consiliului de Administrație, Alexandru Stânean începe cel de-al treilea mandat de director general în cadrul Grupului TeraPlast.
„Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investițiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producție, iar TeraGlass și TeraPlast și-au mărit capacitatea de producție și totodata si-au diversificat portofoliul de produse. Acum e vremea să culegem roadele investițiilor realizate până în prezent și să gândim proiecte noi de dezvoltare pentru a aduce valoare adăugată acționarilor și partenerilor noști. Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încredere.” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.
În primul trimestru al anului 2020, cifra de afaceri a crescut cu 28% an/an, la 88,3 milioane de lei. În aceeași  perioadă, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast și a marcat cea mai bună marjă de profitabilitate, de 14,3%.
Pentru primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei și o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creștere cu 18% față de S1 din 2019. Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (10/07/2020)

Initierea programului de rascumparare de actiuni

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (10/07/2020)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Renuntarea domnului Iulian Robert Tudorache la mandatul de Administrator

SOCEP S.A. (SOCP) (10/07/2020)

Decizie ASF nr.817/08.07.2020 de aprobare a documentului de fuziune