Update articol:

TeraSteel a lansat un nou concept de hală metalică, care oferă o economie de până la 20% a consumului de energie, față de media pieței

TeraSteel, productor de panouri sandwich și structuri zincate ușoare, a lansat Lead – un nou concept de hală metalică ,care oferă o economie de până la 20% a consumului de energie, față de media pieței, potrivit unui comunicat. 

„Există o tendință clară în ceea ce privește construcția de clădiri sustenabile, iar noi acordăm o atenție deosebită produselor noastre și impactului pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător. (…)  Hala metalică Lead by TeraSteel înseamnă reducerea amprentei de carbon, eficiență energetică superioară, o mai mare rezistență la factorii externi, rezistență la foc, optimizarea costurilor prin etanșeitate superioară și posibilitatea de reutilizare a elementelor la relocare. Beneficiarii clădirilor Lead vor fi cu un pas mai aproape de obținerea certificării BREEAM și LEED4”, a declarat Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

 Decizia TeraSteel de a lansa Lead este în linie cu directiva privind performanța energetică a clădirilor, adoptată de Uniunea Europeană, care prevede ca, până la 31 decembrie 2020, toate clădirile noi să aibă un consum de energie aproape egal cu zero, potrivit comunicatului.

Panourile termoizolante Lead sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii speciale care permite o etanșietate superioară și o economie de până la 20% a consumului de energie, în comparație cu media pieței, mai arată compania. Produsele care au la bază tehnologia Lead le oferă beneficiarilor clădirilor posibilitatea de a obține certificări BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) și/sau LEED4, cele mai populare standarde de evaluare a performanței ecologice a clădirilor.

Printre alte beneficii ale sistemului Lead se numără: relocarea ușoară a construcției, garanția extinsă a materialelor, economia de până la 20% a consumului de energie, față de media pieței, datorită etanșeității superioare. 

În prezent, compania TeraSteel exportă produse în peste 25 de țări. Ponderea TeraSteel România și Serbia în veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast în prima jumătate a anului 2019 este de 31%. În aceeași perioadă, producția a înregistrat creșteri de două cifre în volume: 28% pentru panourile termoizolante, respectiv 38% pentru structurile zincate. Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

BVBStiri BVB

PREBET SA AIUD (PREB) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (28/05/2020)

Hotarari AGA E 28.05.2020

ALRO S.A. (ALR) (28/05/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/05/2020)

30 de statii de incarcare rapida pentru masini electrice in benzinariile OMV