Update articol:
Ziarul de Bacau:

Terenul Fabricii de hârtie Letea, adjudecat de Dedeman

Sursa Sierra Quadrant

Activele imobiliare ale fabricii Letea, aflată în faliment, ar putea ajunge la compania DEDEMAN, întrucât oferta proprietarilor acesteia – frații Pavăl – a fost acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant.

“În ședința de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obține autorizații ușor”, a declarat pentru Ziarul de Bacău Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Fabrica Letea este una dintre cele mai vechi întreprinderi din România, decizia înfiinţării sale fiind luată acum 140 de ani, pe 11 decembrie 1878, de guvernul condus de Ion C. Brătianu. 

 

În 2011, fabrica a intrat în faliment, iar, după doi ani şi jumătate de încercări de vânzare a societăţii în întregul ei, lichidatorul judiciar Sierra Quadrant a luat decizia, aprobată de creditori, de a încerca o altă strategie, menită să relanzeze activitatea economică în zonă.

”Intenţionăm să dezmembrăm cele 30 de hectare ale societăţii Letea Bacău, inclusiv clădirile şi utilajele rămase, şi să alcătuim active imobiliare separate. Există discuţii pentru identificarea unor terenuri şi clădiri care să fie preluate de diverşi investitori şi care să relanseze activitatea economică”, spunea Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Fabrica de hârtie Letea din Bacău, a fost, timp de un secol, cel mai mare furnizor de hârtie de ziar şi produse de papetărie din ţară. A trecut prin naţionalizarea de după 1945, a cunoscut o retehnologizare masivă în anii comunismului, iar după Revoluţie, în 2003, a fost privatizată, ajungând în posesia fostului primar Dumitru Sechelariu.

Conform publicației locale, DEDEMAN ar putea construi un stadion de fortbal pe terenul fostei fabrici.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020