Update articol:

Teste cu rachete: Coreea de Nord acuză Consiliul de Securitate al ONU de dublu standard

Consiliul de Securitate al ONU a aplicat standarde duble în rândul statelor membre în ceea ce priveşte activităţile armatei, a acuzat duminică Republica Populară Democrată Coreeană (denumirea oficială a Coreei de Nord), potrivit agenţiei de stat KCNA, pe fondul criticilor internaţionale referitoare la cele mai recente teste cu rachete ale Phenianului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit vineri în spatele uşilor închise la solicitarea SUA şi a altor ţări având ca temă de discuţie lansările nord-coreene cu rachete.

Reuniunea a avut loc la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă antiaeriană recent dezvoltată, ultimul test de acest gen dintr-o serie de testări de armament care au inclus rachete hipersonice, rachete balistice şi rachete de croazieră cu potenţial nuclear.

Jo Chol Su, director al Departamentului Organizaţiilor Internaţionale din cadrul MAE nord-coreean, a declarat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU reprezintă “o ignorare făţişă şi o încălcare flagrantă” a suveranităţii sale, precum şi “o gravă provocare intolerabilă”.

Jo a acuzat Consiliul de Securitate al ONU de dublu standard, deoarece păstrează tăcerea în legătură cu exerciţiile militare comune şi testele cu armament dintre SUA şi aliaţii lor, în timp ce critică activităţile “de autoapărare” ale Coreei de Nord.

“Aceasta reprezintă un refuz al imparţialităţii, obiectivităţii şi echilibrului, linii directoare ale activităţilor ONU, şi o manifestare evidentă a dublului standard”, a acuzat Jo într-o declaraţie preluată de KCNA.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)