Update articol:

The Guardian: Un grup german de extremă-dreapta “a folosit datele poliției pentru a crea Lista Morţii”, având ţinte persoane  de stânga și pro-refugiați 

Angela Merkel

Un grup de extremiști germani de dreapta a compilat o “listă a morţii”, având ţinte persoane  de stânga și pro-refugiați, prin accesarea bazelor de date ale poliției, apoi a stocat arme și a comandat saci  pentru a-şi ucide victimele şi a se debarasa de cadavre, conform presei germane, citate de  The Guardian.

Procurorul general al Germaniei investighează gruparea Nordkreuz (Crucea de Nord) din august 2017, având suspiciunea că grupul pregăteşte un atac terorist. Cei 30 de membri ai grupului au legături strânse cu poliția și armata, iar cel puțin un membru este încă angajat în unitatea specială de comando a Biroului de Investigaţii Penale.

În trecut, Nordkreuz a fost raportată ca făcând parte din mișcarea “prepper”, ai cărei adepți se pregătesc pentru scenarii apocaliptice, cum ar fi prăbușirea ordinii sociale predominante.

Potrivit unui raport al RedaktionsNetzwerk Deutschland, o agenție de cercetare de la Hanovra, grupul pregătește în mod activ terenul pentru un atac masiv asupra dușmanilor politici.

Membrii grupării au comunicat prin mesaje criptate pe Telegram şi au accesat calculatoarele poliţiei pentru a colecta aproape 25.000 de nume şi adrese ale politicienilor locali care au jucat un rol activ în eforturile civice în perioada crizei refugiaţilor din 2015. 

Pe listă s-ar afla membri din SPD, Partidul Verzilor, Die Linke şi Uniunea Creştin Democrată a cancelarului german Angela Merkel.

Trei membri ai Nordkreuz au fost investigați separat de un procuror din Schwerin pentru posesia ilegală a mai mult de 10.000 de gloanțe, precum și a armelor cu rază lungă și cu rază scurtă de acțiune. Grupul neagă că ar fi planificat asasinarea oamenilor de pe listele respective.

Aceste informaţii vin după ce la începutul lunii Walter Lübcke, un membru al CDU, partidul conservator al lui Merkel, a fost ucis la domiciliul său din vestul ţării. Un suspect, Stephan Ernst, în vârstă de 45 de ani, având legături cu mişcarea neonaziştilor, a fost arestat weekendul trecut. 

În Germania există dezbateri privind subestimarea de către agenția de informații interne, BfV, a amenințărilor privind extrema dreaptă militantă. 

Ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, a avertizat săptămâna trecută pe Twitter că “Germania are o problemă cu terorismul”. “Avem peste 12.000 de extremişti de dreapta violenţi în ţara noastră. 450 dintre ei au putut intra clandestin, în ciuda mandatelor de arestare. Trebuie să ne apărăm mai mult: niciun milimetru în plus pentru duşmani în libertate”, a scris el.

BVB | Știri BVB

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Sem II 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/01/2022)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014