Update articol:

The Independent: Medicii italieni avertizează Europa despre impactul coronavirusului asupra spitalelor: „Pregătiți-vă”

Sursa foto: english.www.gov.cn

Medicii italieni au avertizat medicii din întreaga Europă să se „pregătească” pentru coronavirus, într-o scrisoare care dezvăluie că până la 10 la sută din toți cei infectați cu coronavirus au nevoie de îngrijiri intensive, spitalele devenind copleșite, a scris The Independent.

Scrisoarea, văzută de The Independent, dezvăluie amploarea impactului asupra spitalelor din Italia unde 5.883 de pacienți au fost infectați cu virusul și 233 de persoane au murit până sâmbătă de la ora 18:00.

Coronavirus: Italia devine ţara cea mai afectată după China, cu 133 de noi decese în ultimele 24 de ore

 

În nota trimisă către Societatea Europeană de Medicină pentru Terapie Intensivă, experții în îngrijiri critice profesorul Maurizio Cecconi, profesorul Antonio Pesenti și profesorul Giacomo Grasselli, de la Universitatea din Milano, au dezvăluit cât de dificilă a fost tratarea pacienților cu coronavirus.

Ei au spus: „Vedem un procent ridicat de cazuri pozitive fiind admise în unitățile noastre de terapie intensivă (ATI), aproximativ 10% din toți pacienții pozitivi.

Dorim să transmitem un mesaj puternic: pregătiți-vă!”

Ei au spus că spitalele italiene au văzut „un număr foarte mare” de pacienți de terapie intensivă, care au fost internați „aproape toate” pentru insuficiență pulmonară severă cauzată de virus și care au  avut nevoie de ventilatoare care să îi ajute să respire.

Ei au spus că spitalele din Marea Britanie și Europa trebuie să se pregătească pentru o creștere a internărilor și au avertizat să lucreze „în carantină”. Ei au spus că este vital ca spitalele să aibă echipament pentru a proteja personalul și că personalul trebuie instruit să poarte echipamentul.

Ei au adăugat: „Creșteți capacitatea totală a ATI. Identificați spitalele care pot gestiona valul inițial într-un mod sigur. Pregătiți-vă să amenajați zonele ATI unde să internați pacienți cu Covid-19 – în fiecare spital, dacă este necesar. ”

Spitalele din Marea Britanie discută deja despre modul în care vor trebui să raționeze îngrijirea celor mai susceptibili de a supraviețui în cazul în care nu există suficiente paturi, ventilatoare sau personal care să îngrijească cazurile infectate, dacă prognozele cele mai sumbre se dovedesc corecte.

Un consultant senior de la un spital important din Londra a declarat pentru The Independent că scrisoarea reprezintă o îngrijorare.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (21/09/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA din data de 9/10 octombrie 2023

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/09/2023)

Completare Convocare AGEA 11/12.10.2023

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (21/09/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 5/01.09.2023