Tehnologie

Thierry Breton: UE ar putea interzice serviciile companiilor de tehnologie care nu respectă reglementările europene

Serviciile companiilor de tehnologie ar putea fi interzise pe piața europeană dacă nu țin seama de reglementările UE, a declarat comisarul pentru piaţa internă Thierry Breton pentru săptămânalul german Welt am Sonntag, în condiţiile în care Comisia Europeană va finaliza regulile privind companiile de internet, informează Reuters.

Breton va anunţa pe 2 decembrie noile proiecte de reglementări, cunoscute sub numele de Legea pentru Servicii Digitale şi Legea pentru Pieţele Digitale, împreună cu comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager.

Regulile vor stabili o listă cu ceea pot sau nu pot face companiile online cu putere pe piaţă, obligându-le să partajeze date cu companiile concurente şi cu autorităţile de reglementare şi să nu îşi promoveze incorect serviciile şi produsele incorect.

Noile proiecte de reguli vin în timp ce criticii giganţilor tehnologici americani, care includ companii şi organisme din industrie, pun la îndoială hotărârile UE împotriva Google, divizia grupului Alphabet, afirmând că nu i-au limitat comportamentul anticoncurenţial. Unii doresc ca autorităţile din UE să meargă mai departe decât să ordone companiilor să oprească astfel de practici.

Proiectul de reguli ar permite UE să interzică accesul companiilor sau a unei părţi din serviciile lor în blocul format din 27 de ţări, ca opţiune extremă. Până la adoptarea proiectului de reglementări, autorităţile de reglementare nu au puterea de a impune astfel de interdicţii.

„Regulile stricte trebuie să fie aplicabile”, a declarat Breton pentru Welt am Sonntag, explicând: „Pentru aceasta avem nevoie de arsenalul adecvat de măsuri posibile: impunem amenzi, excludem companiile sau părți din serviciile lor de pe piața unică, insistăm să se despartă dacă vor să păstreze accesul pe piața unică. Sau o combinație a tuturor acestora”.

El a adăugat că aceste sancțiuni s-ar aplica numai companiilor care nu respectă normele UE și că cele mai dure măsuri vor fi utilizate numai în circumstanțe excepționale.

Un semn al îngrijorării companiilor de tehnologie faţă de noile reglementări, Google a lansat luna trecută o strategie de 60 de zile pentru a atrage aliaţi în SUA care să se opună acestor proiecte.

Articole recente

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

5 ore ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

6 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

6 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

7 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

9 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

10 ore ago

This website uses cookies.

Read More