Update articol:

Three Arrows Capital, unul dintre cele mai proeminente fonduri cripto, a intrat în incapacitate de plată pentru un împrumut de 670 de milioane de dolari

criptomonede bitcoin xtb investitii monede virtuale

Proeminentul hedge fond criptografic Three Arrows Capital a intrat în incapacitate de plată pentru un împrumut în valoare de peste 670 de milioane de dolari. Casa de brokeraj de active digitale Voyager Digital a emis o notificare luni dimineață, afirmând că fondul nu a reușit să ramburseze un împrumut de 350 de milioane de dolari în moneda stabilă fixată la dolari SUA, USDC, și 15.250 de bitcoin, în valoare de aproximativ 323 de milioane de dolari, la prețurile de astăzi.

Criza de solvabilitate a 3AC vine după săptămâni de tulburări pe piața cripto, care a șters sute de miliarde de dolari din valoare. Bitcoin și eterul s-au tranzacționat ușor mai scăzut în ultimele 24 de ore. Între timp, capitalul global al pieței cripto se situează la aproximativ 950 de miliarde de dolari, în scădere de la aproximativ 3 trilioane de dolari la vârf în noiembrie 2021.

Voyager a spus că intenționează să urmărească recuperarea de la 3AC (Three Arrows Capital). Între timp, brokerul a subliniat că platforma continuă să funcționeze și să onoreze comenzile și retragerile clienților. Această asigurare este probabil o încercare de a controla teama de contagiune prin intermediul ecosistemului cripto mai larg.

„Lucrăm intens și rapid pentru a ne consolida bilanțul și urmărim opțiuni, astfel încât să putem continua să satisfacem cerințele de lichiditate ale clienților”, a declarat CEO-ul Voyager, Stephen Ehrlich.

Three Arrows Capital a fost înființată în 2012 de Zhu Su și Kyle Davies.

Zhu este cunoscut pentru viziunea sa incredibil de optimistă despre bitcoin. El a spus  anul trecut că cea mai mare criptomonedă din lume ar putea valora 2,5 milioane de dolari per monedă. Dar în luna mai a acestui an, când piața cripto a început colapsul, Zhu a spus pe Twitter că „teza sa privind prețul a fost din păcate greșită”.

Debutul unei noi așa-numite „ierni criptografice” a afectat proiectele de monedă digitală și companiile în general.

 

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical