Update articol:

Thyssenkrupp renunţă la fuziunea cu Tata Steel, care ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa

Planificata fuziune dintre ThyssenKrupp AG şi rivalul indian Tata Steel va eşua probabil deoarece Comisia Europeană ar urma să blocheze tranzacţia, a anunţat vineri producătorul german de oţel ThyssenKrupp AG, transmit Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Cele două companii nu au vrut să facă concesii pentru a obţine aprobarea Executivului comunitar pentru această tranzacţie deoarece astfel s-ar fi redus planificatele reduceri de costuri, se arată într-un comunicat. Analiştii avertizare că Thyssenkrupp şi Tata ar putea fi nevoite să vândă o parte din active pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare.

În condiţiile în care Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel, acordul ar fi creat al doilea mare producător de oţel din Europa, cu unităţi de producţie în Germania, Marea Britanie şi Olanda şi aproximativ 48.000 de angajaţi. Tranzacţia dintre Tata-Thyssenkrupp ar fi dus la reduceri anuale de costuri de până la 600 de milioane de euro.

Comisia Europeană analizează cu atenţie tranzacţia, pe fondul temerilor că ar putea fi afectată concurenţa în domeniul oţelului furnizat producătorilor auto.

Tot vineri, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Thyssenkrupp a renunţat la ideea divizării diviziei de ascensoare în favoarea listării la bursă. În urma acestor informaţii acţiunile Thyssenkrupp au urcat cu aproximativ 10% la Bursa de la Frankfurt.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii. 

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021