Update articol:

TikTok a contestat în justiţie decretul preşedintelui Trump de interzicere a operaţiunilor din SUA ale companiei

https://pixabay.com/ https://pixabay.com/

TikTok, aplicaţia de partajare a videoclipurilor, care este parte a grupului chinez ByteDance, a depus, ieri, în justiţie o contestaţie la  decretul preşedintelui Trump de interzicere a operaţiunilor din SUA ale companiei, potrivit CNBC.

Într-o postare pe blog, TikTok a susţinut că interdicţia împiedică dreptul companiei la un proces echitabil, care este garantat de al cincilea amendament al Constituţiei.

TikTok a adăugat că decretul preşedintelui Donald Trump, semnat în această lună în baza unei legi referitoare la urgenţa economică internaţională, a ignorat eforturile companiei de a demonstra că nu împărtășește date cu guvernul chinez și nu reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Nu acționăm în judecată guvernul, însă considerăm că nu avem de ales decât să luăm măsuri pentru a ne proteja drepturile comunității și ale angajaților noștri”, a spus TikTok, adăugând: “Cu ordinul executiv amenințând că va interzice operațiunile noastre din SUA – eliminând crearea a 10.000 de locuri de muncă americane și dăunând iremediabil milioanelor de americani care apelează la această aplicație pentru divertisment, conexiune și mijloace de trai legitime, care sunt vitale mai ales în timpul pandemiei – noi pur și simplu nu avem de ales”.

Casa Albă și Departamentul de Justiție au refuzat să comenteze procesul.

Administrația Trump și-a exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea şi confidenţialitatea  datelor  din SUA ale mai multor companii chineze, inclusiv Huawei și WeChat. ByteDance a susținut că i-a furnizat guvernului SUA o „documentare voluminoasă” care explică practicile de securitate ale TikTok pentru a demonstra că este o companie privată care nu distribuie date guvernului chinez.

ByteDance a văzut atacurile administrației împotriva TikTok ca o escaladare a unei bătălii economice cu China.

TikTok continuă să discute despre o vânzare a operațiunilor sale din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă cu Microsoft, Oracle și alți investitori, potrivit oamenilor familiarizați cu această problemă. Procesul nu contestă decizia Comitetului pentru Investiții Străine din Statele Unite, potrivit căreia ByteDance trebuie să-și cedeze activele din SUA până la 12 noiembrie. 

 

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021